Ronald Araujo zůstane v Barceloně

Ronald Araujo v dresu FC Barcelona

Na pondělní pracovní oběd se v Barceloně sešel Mateu Alemany a Araujovi agenti, Edmundo Kabchi a Edoardo Crnjar. Setkání to bylo plodné a úspěšné, protože španělské deníky v úterý přinesly zprávu o tom, že se obě strany dohodly na prodloužení smlouvy.

Ronald Araujo bude nadále hráčem Barcelony. Základy nové smlouvy mezi uruguayským obráncem a katalánským klubem byly položeny při pondělní schůzce. Pro Matea Alemanyho se jednalo o druhé velice důležité jednání v několika málo hodinách. Těsně před schůzkou s agenty Arauja totiž sportovní ředitel Barcelony jednal v Maroku s Moussou Sissokem, zastupujícím Dembelého.

Jestliže ovšem schůzka v Marakeši nic nového nepřinesla, pondělní oběd byl o to úspěšnější. „Máme výborné předpoklady k tomu, aby došlo k prodloužení smlouvy,“ oznámil na konci jednání Alemany. Po tříhodinové schůzce se obrousily hrany na obou stranách. „Máme stejné úmysly. Nepanují mezi námi velké rozdíly. Potřebujeme pouze doladit detaily, ale věřím, že v příštím dnech dosáhneme dohody. Víc k tomu nyní nedokáži říci,“ potvrdil dohodu také hráčův agent.

Araujovo přání pokračovat v Barceloně značně usnadnilo celé jednání, které na počátku troskotalo na rozdílu zhruba dvou milionů eur ročně. Barcelona ale na poslední chvíli mírně navýšila svou nabídku a Araujo, kterým dostal ekonomicky výhodnější nabídky z Premier League, ustoupil ze svých požadavků, aby mohl nadále hrát za klub, který mu dal příležitost uspět v evropském fotbale.

Barcelona předpokládá, že prodloužení smlouvy bude oficiálně oznámeno v příštích dnech. Asi nejdůležitějším detailem k dořešení je samotná délka nové smlouvy. Záměrem klubu je, aby Araujo podepsal nový pětiletý kontrakt, ale hráčovi agenti usilují o kratší smlouvu. Obě strany daly každopádně najevo, že by nic nemělo ohrozit Araujovo pokračování v Barceloně.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace