Ronaldo se vrátil k finále mistrovství světa a prozradil vtipnou historku z restaurace

Ronaldo (© marca.es)

Brazilec Ronaldo promluvil pro média nejen o záchraně Valladolidu, ale také o těžké osobní situaci před finále mistrovství světa v letech 1998 a 2002.

"Díky vám prožívám nejlepší den v životě, a to jsem toho dost vyhrál. Opravdu, to nadšení a zadostiučinění, také hodně utrpení... Patříme do Primery, chlapi!" jásala brazilská legenda, která v průběhu sezóny klub koupila a usedla do prezidentského křesla, poté, co si Valladolid zajistil záchranu v La Lize. "Myslím, že mám něco, co ostatní funkcionáři nemají. Jsem bývalý fotbalista a vím, na co hráči myslí, co chtějí a co potřebují. Mám k nim blízko."

Ronaldo často dává fotbalistům Valladolidu cenné rady. "Kekovi (Gontánovi) jsem poradil, ať je v klidu, počká si na pohyb brankáře, který mu řekne, kam má vystřelit. Tobě se to lehko řekne, odpověděl mi."

Další vtipnou historku prozradil dnes 42letý O Fenômeno o brance, kterou kdysi vstřelil do sítě Compostely: "Minulý týden jsem byl v restauraci a přišel ke mně kluk, který byl o něco starší než já. Byl jsem tam, řekl mi. Skvělé, odpověděl jsem. To ne, já tam byl jako hráč. Já byl ten obránce, dodal."

Ronaldova aktivní kariéra však byla kromě úspěchů také plná zranění a dalších potíží. Hodně spekulací do dnešního dne koluje ohledně Ronaldova stavu před finálovými zápasy mundialů 1998 (Brazílie prohrála s Francií 0-3) a 2002 (Brazílie porazila Německo 2-0, Ronaldo vstřelil oba góly). Sám Ronaldo k tomu říká: "V roce 1998 to nebyl můj nejlepší zápas, ale bojoval jsem. Někdy se cítíte špatně a ostatní dobře, je těžké to vysvětlit. V Jokohamě (2002) začínalo finále v osm hodin večer, stejně jako v Paříži. Po večeři šli všichni spát, ale já si pomyslel: 'Sakra, já nechci jít spát.' Měl jsem strach, že stejně jako před čtyřmi roky dostanu epileptický záchvat. Hledal jsem někoho, s kým bych si promluvil, a potkal náhradního brankáře Didu. 'Zůstaň tu se mnou, prosím,' požádal jsem ho. A on se mnou zůstal celou dobu."

"Všichni pořád vymýšlejí konspirační teorie o důvodu, proč mě epileptický záchvat v roce 1998 postihl. Jsou to strašné hovadiny."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace