Ronaldo z Barcelony nechtěl, Real Madrid předčil jeho očekávání

Ronaldo (© marca.es)

Současný majitel Valladolidu a bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldo zavzpomínal na odchod z Barcelony i éru Los Galácticos v Realu Madrid.

Třiačtyřicetiletý Brazilec přiznal, že se mu v roce 1997, kdy přestoupil do Interu Milán, nechtělo Camp Nou po jediné sezóně opouštět: "Byl jsem připraven podepsat prodlouženou smlouvu a odletěl jsem na reprezentační sraz do Brazílie. O pět dní později mi ale z klubu volali, že k podpisu nového kontraktu nedojde. Nikdy to nebylo v mých rukách, já chtěl zůstat."

Po původní dohodě tehdejší prezident Barcelony Josep Lluís Núñez uvedl, že "Ronaldo je navždy náš", vzápětí ale otočil a označil dlouhodobý kontrakt za absurdní, jednání ukončil a nabídl hráče zájemcům. Ronaldo k tomu již dříve uvedl: "V Barceloně se takové věci pořád dějí, jen jiným způsobem. Ani v případě Neymara se stále neví, jak to doopravdy bylo. Je několik závažných věcí, za které jednou někdo tvrdě zaplatí."

Po pěti sezónách v Interu Milán zamířil O Fenômeno do Realu Madrid, kde strávil stejný časový úsek. "Hrál jsem s Robertem Carlosem za národní tým Brazílie a vyprávěl mi o všem, co Real Madrid znamená a své zkušenosti. Zůstalo mi to v paměti a po pár letech jsem to chtěl vidět na vlastní oči. Přišel jsem do Realu Madrid a bylo to ještě lepší, než Roberto Carlos říkal. Větší, než si vůbec dokážete představit. Je to Real Madrid. Jsou tam velká očekávání, tlak a samozřejmě také nejlepší hráči světa. Měl jsem radost, že mohu objevovat obrovský klub a pomoci mu, aby se možná stal ještě větším."

Spolu s hvězdami jako Figo, Zidane, Raúl nebo Beckham tvořil Ronaldo mužstvo, kterému se přezdívalo Los Galácticos. "Los Galácticos vzbuzovali velká očekávání. Nakonec se nám povedlo fanoušky bavit a být vítěznou generaci. Změnili jsme způsob, jakým se ve fotbale obchoduje. Od té doby vydělávají kluby více peněz a lépe prodávají hráče. To byla velká změna, kterou začala nová éra fotbalu."

Nyní působí Ronaldo jako činovník, když se v roce 2018 stal vlastníkem Valladolidu. "Fotbal je velkou láskou mého života, chtěl jsem s ním zůstat spojený. Když se naskytla možnost koupit Valladolid, líbila se mi. Je to tradiční klub nedaleko od Madridu, kde žiji, a s obrovským potenciálem. Krátce po mistrovství světa v Rusku jsme se dohodli, povedlo se nám postoupit do nejvyšší soutěže, vše vyšlo perfektně."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace