Rosellova vize: Primera s 16 kluby, Liga mistrů se 64

Sandro Rosell (© sport.es)

Cadena SER odtajnila vizi Sandra Rosella, kterou se brzy chystá představit nejen zástupcům španělského fotbalu, ale i evropského.

Prezident Barcelony již několikrát prohlásil, že je pro snížení počtu klubů v Primera División. Místo současných 20 by jich La Ligu hrálo pouze 16, čímž by se zvýšila kvalita soutěže a ubyl počet zápasů. Naopak Ligu mistrů by Rosell nafoukl na dvojnásobek. Místo dosavadních 32 by měla hned 64 účastníků.

Zdvojnásobil by se také počet základních skupin na 16. Do play-off by postupovaly první dva celky z každé z nich, což by znamenalo, že vyřazovací část by potřebovala o jediné kolo navíc, a sice šestnáctifinále.

Kámen na kameni by nezůstal ani postupovém systému do pohárů. Hned osm nejlepších v pořadí Primery by se mohlo těšit na miliony z Ligy mistrů (6 přímo, na zbylé 2 by čekalo předkolo). Další čtyři by se kvalifikovali do Evropské ligy a na nejhorší čtyřku by čekala hrozba sestupu (poslední mužstvo tabulky by sestupovalo přímo, zbylá tři by šla do baráže). 

Rosella počítá i s reformou Segundy. Místo aktuálních 22 klubů by se startovní pole rozrostlo na 32, které by byly rozdělené do dvou skupin. Nejlepších osm by šlo do play-off, jehož vítěz by postoupil přímo, další tři týmy by pak sehrály baráž s již zmíněnou trojicí z Primery.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace