Rozhodčí Iglesias Villanueva nebude za přehlédnutý gól potrestán

Sánchez Arminio (© as.com)

Šéf Technické komise rozhodčích (CTA) Sánchez Arminio v rozhovoru pro televizní stanici Cuatro potvrdil, že sudí Iglesias Villanueva nebude potrestán za přehlédnutý gól v zápase mezi Valencií a Barcelonou.

K chybě arbitra došlo ve 30. minutě zápasu, který skončil výsledkem 1-1. Brankář Valencie Neto vyškrábl míč po střele Lionela Messiho zjevně zpoza brankové čáry, což ale Iglesias Villanueva i jeho asistenti přehlédli a nechali pokračovat ve hře. 

"Proč by měl být potrestán? Nerozhodl správně, byla to smůla. Nemyslím si, že by to byl důvod, aby šel do chladničky (tak se ve Španělsku označuje potrestání rozhodčího zákazem činnosti). Byla to chyba, ty dělají i trenéři a hráči. Copak hráči nechybují v šancích nebo při penaltách? Vždy se soustředíme jen na chyby, ale co zbylé zápasy, které Iglesias řídil? Ty jste neviděli?" prohlásil Sánchez Arminio, podle něhož systém videorozhodčího, který bude ve Španělsku zaveden od příští sezóny, kontroverze odstraní.

A proč je La Liga jedinou špičkovou soutěží, v níž se nepoužívá jestřábí oko, které určuje, jestli míč přešel brankovou čáru, nebo ne? "Na to se musíte zeptat těch, kteří o tom rozhodují. Tedy svazu a vedení ligy," dodal šéf rozhodčích.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace