Rozhodčí se mají stát profesionály

Iturralde González profesionálem nebude. V létě končí kariéru (© marca.es)

Technická komise rozhodčích začala podnikat první kroky, aby se ze španělských arbitrů stali profesionálové, jak to požaduje FIFA.

Plán komise spočívá v tom, že by se Ciudad Deportiva de las Rozas stala druhým domovem mužů v černém. Před každým kolem by se zde ve čtvrtek sešli, aby rozebrali poslední výkony, nadcházející zápasy, chování jednotlivých týmů a hráčů a zároveň si mohli předat zkušenosti.

To samé by se opakovalo po skončení každého kola, kdy by analyzovala správná i chybná rozhodnutí z víkendových zápasů.

Profesionalizaci rozhodčích požaduje prezident FIFA Blatter. Na mistrovství světa 2014 mají být přizváni právě pouze profesionální sudí. To pro Španělský fotbalový svaz znamená nejen nutnost určit arbitrům pevný plat, ale také finanční kompenzaci po skončení kariéry.

Španělský rozhodčí může pískat do 44 let. Měsíčně dostává každý hlavní rozhodčí Primery 10 tisíc eur, dalších 3 438 eur (plus náklady na dopravu a stravné) obdrží za každý odřízený zápas. Za reklamu pak inkasuje jednorázově 12 tisíc eur. Asistent rozhodčího si v nejvyšší soutěži přijde na 1 440 eur za odmávané utkání.

V Segunda División je ocenění za zápas stanoveno na 1 512 eur pro hlavní arbitra a 682 eur pro asistenta.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace