Rozhodnutí nepovolat Ramose na MS do Kataru bolelo obě strany

Sergio Ramos

Povolat či nepovolat. Rozhodnutí o tom, zda bude Sergio Ramos povolán na Mistrovství světa v Kataru, bylo velmi složité a do poslední chvíle nikdo netušil, jak se trenér Luis Enrique rozhodne. Poslední výkony obránce pařížského PSG byly spolehlivé, do konečné nominace se ale Serio Ramos, možná překvapivě, nedostal.

Španělský reprezentační obránce a hráč PSG, Sergio Ramos, byl až do poslední chvíle blízko tomu, aby se dostal do nominace šestadvaceti hráčů povolaných trenérem Luisem Enriquem na Mistrovství světa v Kataru. Fanoušci La Rojy si nemohli nevšimnout dobrých výkonů obránce PSG a úvaha o tom, že by se měl stát součástí reprezentačního týmu na světovém šampionátu byla proto zcela na místě. I s rizikem toho, že by na sebe hráč strhl příliš mnoho pozornosti.

Luis Enrique byl vždy pro udržení bloku hráčů, na které byl zvyklý a kteří se těšili jeho důvěře. Ve skutečnosti se od svých stálých hráčů trenér jen zřídkakdy odklonil, protože věřil, že si dobře osvojili myšlenky jeho hry a že atmosféra v šatně je nadstandartní. Sergio Ramos od svého odchodu do PSG na čas ustoupil ze scény, ale dokázal se vrátit ke svým výborným výkonům, navíc má za sebou odpovídající zkušenosti. Proto spousta expertů tušila, že se může lehce Ramosovo jméno na soupisce ocitnout.

Nakonec ale rozhodlo zotavení se Laporteho, který v létě podstoupil operaci právě proto, aby mohl odcestovat do Kataru, a také neuvěřitelná forma Huga Guilamóna. S nimi se zaplnily čtyři pozice vyhrazené pro střední obránce, ale neobešlo se to bez kritických komentářů.

Trenér Luis Enrique si Guillamóna přál pro jeho všestrannost a skvělou výkonnost. Střední obránce nesmírně vyrostl a v Seville zastává funkci v rozehrávce. Luis Enrique si ho velmi oblíbil a předpokládá jeho nasazování do základní sestavy. Složitější cestu má za sebou Laporte, který se ale stihl uzdravit na poslední chvíli a Luis Enrique si mohl oddechnout, když viděl bývalého hráče Atlética nastoupit v dresu Manchesteru City a podat kvalitní výkon.

Varianta se Sergio Ramosem od počátku vyvolávala mezi trenérem a jeho týmem určité obavy. Ne snad kvůli samotnému hráči, ale kvůli prostředí. Tlak na Luis Enriqueho byl nesnesitelný a s uveřejněním soupisky konečně odpadl. Reprezentační trenér si byl dobře vědom toho, že to byla patrně poslední šance Ramose zahrát si na Mistrovství světa, a rozhodnutí nebylo jednoduché, ale Enrique vzal odpovědnost na sebe a dal přednost jiným.

U obránce PSG pochopitelně zavládlo velké zklamání a Sergio Ramos se své hozhorení rozhodl ventilovat prostednictvím sociálních sítí.

Minulá sezóna byla těžká kvůli zraněním i adaptaci na nový klub a jiné město. Pracoval jsem tělem i duší, abych se zotavil a cítil se znovu sám sebou, hnán cíli a sny, které jsem si stanovil. Naštěstí mohu říci, že se v této sezóně opět cítíl sám sebou a užívám si fotbal, svůj klub a skvělé město, jako je Paříž. Samozřejmě že byl Mistrovství světa jedním z těch velkých snů, který se měl splnit. Byl by to můj pátý šampionát a bohužel ho budu moci sledovat pouze z domova. Je to těžké, ale každý den vyjde znovu slunce a pro mě se nic nemění. Ani moje mentalita, ani moje vášeň, ani úsilí a odhodlání myslet na fotbal 24 hodin denně. Takové jsou mé pocity a chtěl jsem se o ně s Vámi podělit. Děkuji Vám všem za Vaši přízeň, čeká nás mnoho výzev a cílů, které je třeba dosáhnout. Brzy se uvidíme. P5eji Vám vše nejlepší. Do toho, Španělsko!

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace