Rozhovor s Xavim Hernándezem

Xavi Hernández (© as.com)

Reprezentační záložník Xavi Hernández promluvil v rozhovoru pro deník AS nejen o současnosti Barcelony.

Skvělý zápas na San Mamés, co říkáte?
Po fotbalové stránce to byl nejlepší zápas sezóny. Utkání pro odvažné, velmi pěkné představení. Za to musí být člověk vděčný. Myslím, že Athletic je soupeř ve skvělé formě, je na tom dobře takticky i fyzicky. Voda na trávníku naši hru ovlivnila, zejména ve druhém poločase nám často znemožňovala kombinaci.

Myslíte, že Barcelona získala bod, nebo ztratila dva?
Když Barcelona nevyhraje, automaticky se to bere jako ztráta dvou bodů, ale soupeři se lepší. V jiné době by byl bod výhrou, teď je ovšem laťka hodně vysoko.

Znepokojuje vás tříbodový náskok Realu Madrid?
Ještě zbývá hodně zápasů. Pokud budeme hrát jako v neděli, mnoho jich vyhrajeme. Jsme v dobré formě a v tom musíme pokračovat. Nemusíme mít obavy.

Zlepšil se Real Madrid o tolik, jak se říká?
Pro mě se příliš nezměnil. Je na tom velmi dobře, ale ne pouze teď, to byl už vloni.

Ale vypadá to, že Barcelona už nevyhrává zápasy tak snadno...
Ukazuje to, jak těžké je zvítězit, a to zejména ve venkovních zápasech, přestože někdo říká, že španělská liga je liga dvou. Každým rokem bude těžší dosáhnout na mistrovský titul.

S rotací hráčů vám trochu ubývá čas na hřišti.
V dnešní době je to součást hry. Zápasů je hodně a odehrát je všechny, to by pro fotbalistu bylo strašně vyčerpávající. Navíc máme kvalitní kádr, každý je důležitý a zároveň každý potřebuje občas odpočinek.

Souhlasíte s Rosellem a Valdésem, že existuje snaha Barcelonu rozhodit?
Mě baví sem přijít, trénovat a užívat si to. Hrát fotbal. Nemůžete mít kontrolu nad vším, co se píše. Nevím, jestli nějaká taková snaha existuje. Nezajímá mě to.

Překvapila vás Ibrahimovićova autobiografie?
Překvapila a zklamala, protože se mu tady líbilo, poznal skvělý kolektiv.

Má váš styl něco společného se stylem Xabi Alonsa?
Je skvělé, že nás porovnávají, ale moc toho společného nemáme. On je madridský Busquets. Jsme na tom podobně technicky, ale on hraje staženější, já vysunutější.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace