Rozjetý Villareal se pokusí překvapit lídra La Ligy

Potvrdí Real roli favorita?

24. kolo je tady. Nejatraktivnějším duelem bude souboj vedoucího Realu a 6. Villarrealu. "Bílý balet" kráčí za titulem, madridský klub se pokusí zvýšit svůj náskok na Sevillu, který aktuálně činí 6 bodů. "Žlutá ponorka" se pokusí navázat na formu z předešlých zápasů, aby se udržela v boji o TOP 4. Motivace obou týmů je jednoznačná. Splní Real úlohu favorita? Kteří klíčoví hráči do utkání nezasáhnou?

Villarreal neměl ideální úvod sezóny. Vyhrál pouhé 2 zápasy s 10 a krčil se na nejhorších pozicích soutěže. I přes horší rozjezd se mužstvo kouče Emeryho již nachází tam, kde bychom jej očekávali. V posledním 3 měsících se španělský tým rozehrál do skvělé fazóny. Z 9 utkání triumfoval v 6 případech, porazil Real Sociedad, Betis nebo remizoval s madridským Atléticem. 


Díky zlepšené formě se "Žlutá ponorka" vyšvihla na 6. místo. Na 4. místo, zaručující účast v Lize mistrů, ztrácí pouhé 3 body. Villarreal se tak nachází v ideální pozici. Aby si toto umístění alespoň udržel, musí sbírat body i nadále. Těsně za ním se totiž nachází Real Sociedad a Athetic Bilbao. V zápase proti Realu Madrid budou domácí outsiderem, můžou však využít kolísavé formy favorita. Realu se zde navíc vůbec nedaří, na Villarrealu naposledy vyhrál před 5 lety. Marodka domácích je minimální, kouč Emery bude pouze postrádat Coquelina, Morena a Penu.

Soupeř Villarrealu je na tom ještě lépe. Real Madrid v této sezoně naprosto dominuje. Ve 23 zápasech získal 53 bodů, na druhou Sevillu má 6bodový náskok. Madridský celek skvěle využil horší výkonnosti největších rivalů (Barcelona, Atlético Madrid). Zdá se, že zisk titulu bude pouhou formalitou a rozhodně to nebude taková bitva jako v minulém ročníku. Rozhodnuto však ještě není. 

I lídra soutěže totiž postihl mírný pokles výkonnosti. A to zejména v nedávné době(remíza s Elche, prohra s Bilbaem). Poslední zápas proti Granadě sice skončil výhrou, favorit se však na 3 body pořádně nadřel. Po herní stránce to rozhodně není perfektní. Pro zranění bude opět chybět kanonýr Benzema, otazník visí i nad startem Hazarda.

Šlágr 24. kola může být velmi zajímavý. Villareal se nachází v nejlepší formě  této sezóny, doma na Real navíc dlouhodobě umí. Lídr španělské ligy se naopak herně trápí a bez Benzemy není tak produktivní. Hosté budou rozhodně favority, nečeká je však nic snadného. Villareal v současné formě není radno podceňovat. Start zápasu je naplánován na 12.2. v 16.15, živě ho vysílá Nova Sport 4.    

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace