Roztržený dres, který stále vyvolává emoce

Kontroverzní moment (© marca.es)

Když los určil, že se v semifinále letošního ročníku Evropské ligy střetnou Atlético a Valencia, jako by byla nasypána sůl do stále bolavých ran Netopýrů.

Oba soupeři na sebe narazeli ve čtvrtfinále soutěže už před dvěma roky. Z postupu a pozdějšího zisku trofeje se radovali Madriďané, vše ale mohlo být jinak, kdyby rozhodčí Florian Meyer nepřehlédl v penaltový zákrok Juanita na Žigiće z 86. minuty odvety. Gól by posunul do finále Valencii...

Vzpomínkou na tento moment je roztržený dres srbského dlouhána, který stále vyvolává velké emoce. Není proto divu, že mužstvo Unaie Emery bere letošní střet jako možnost, aby se Atléticu sportovně pomstilo. Ani jeden z hlavních aktérů vzpomínaného souboje u toho však nebude. Juanito bojuje s Valladolidem a postup do Primery, Nikola Žigić zamířil do anglického Birminghamu. Oba ale stále na kontroverzní moment vzpomínají.

"Byla to jasná penalta. V tu chvíli jsem myslel, že to bude nejlepší, protože by jinak dali dali určitě gól. Původně bylo mým úkolem hlídat Davida Navarra, ale Žigić byl volný, tak jsem ho chytl ze všech stran, co to šlo," říká Juanito. Na otázku, jak silně Žigiće držel, s nadsázkou odpovídá: "Reakce hráčů Valencie byla přehnaná. Tyhle dresy jsou špatné, roztrhnou se hned. Znám to z Betisu."

"V tom zápase ale byla celá řada sporných situací a hodně z nich poškodilo nás, ale stále se vzpomíná pouze na ten můj souboj s Žigićem. Nemyslím si, že jsem ve Valencii persona non grata, možná by mě na ulici ani nepoznali," dodává bývalý reprezentační stoper.

Nikola Žigić přidal svůj pohled na věc: "Na takový moment nezapomenete nikdy. Byla to jasná penalta. Pořád nechápu, jak ji mohl rozhodčí přehlédnou. Byli jsme lepší, zasloužili jsme si postoupit. Ten dres mám stále schovaný doma v Srbsku."

Srbský dlouhán bere s humorem fotografie, které ukazují jeho odhalenou hruď skrz roztržený dres: "Nemám až tak pěkné tělo, ale jsem s ním spokojený."

Podívejte se na souboj Juanita se Žigićem

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace