Rubiales chce změnit formát La Ligy, soutěž to odmítá

Luis Rubiales (© marca.es)

Luis Rubiales uvedl, že se chystá vedení La Ligy v čele s Javierem Tebasem navrhnout změnu formátu soutěže, prozatím se ale setkal jen s důrazným odmítnutím.

"V příštích dnech se setkám s Javierem Tebasem a navrhnu mu změnu formátu La Ligy. Změnili jsme formát mnoha soutěží s velkým úspěchem," uvedl Rubiales. Proměnou prošla Copa del Rey, Supercopa i nižší ligy, avšak ne vždy ke spokojenosti fanoušků, kteří například kritizují rozšíření Supercopy na 4 týmy a její přesun za hranice země. "Je potřeba, aby se hrálo méně často, ale atraktivnější zápasy. Za pomoci emocí musíme přilákat mladé, u kterých začínají převažovat jiné zájmy. Navrhneme, aby se některé ligové zápasy hrály na neutrální půdě, aby bylo méně kol a zvýšily se příjmy. Můžeme se pobavit i o utkání v Miami. Kluci a holky jsou jiní než před 30 lety, musíme se pohnout. Uvidíme, jestli si La Liga bude chtít promluvit," dodal.

Soutěž však vzápětí vyadala prohlášení, které jakoukoliv úpravu vylučuje: "La Liga neplánuje žádnou změnu formátu. Současný model - hrací časy, struktura, hrací dny - přinesl v posledních letech velký úspěch. Zvyšuje se počet fanoušků na stadionech i hodnota vysílacích práv. Jakákoliv změna formátu by proto byla nezodpovědná."

Méně kol, méně klubů, více zápasů mezi celky, které bojují o stejný cíl, finálový turnaj na neutrální půdě... To jsou podle deníku Marca některé z Rubialesových myšlenek. To by znamenalo, že například slavné El Clásico by se nehrálo v ligové sezóně jen dvakrát.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace