Rubiales odmítá možnost anulovat sezónu i určit mistra na základě současné tabulky

Luis Rubiales (© marca.es)

Luis Rubiales vyloučil možnost, že by se Barcelona stala mistrem na základě tabulky, která platila před přerušením La Ligy kvůli koronaviru.

Podle Rubialese by se jednalo o nespravedlnost, prezidentovi Španělského fotbalového svazu se nelíbí ani varianta v podobě anulování celého ročníku.

"Soutěže musejí být dokončeny, a to pokud možno do 30. června. Toto datum ale není nepřekonatelnou zdí. Cílem je, aby byly soutěže dokončeny spravedlivým způsobem, protože cokoliv jiného by se nemělo dělat. Neuvažujeme o anulování sezóny, ani o vyhlášení mistra na základě současné tabulky, ani o uzavření tabulky po první polovině sezóny. Všechny tyto možnosti považujeme za nespravedlivé. Uděláme vše pro to, aby se soutěže kompletně dohrály. Nemůžeme klub, který bojoval o titul, o tuto možnost připravit. Stejně tak nemůžeme poslat o kategorii níže kluby, které se praly o záchranu," uvedl Rubiales.

"Budeme dál jednat s UEFA, kluby a AFE (Asociace španělských fotbalistů), ale chci, aby bylo jasné, že hlavní scénař je ten, aby se soutěže dohrály do 30. června za každou cenu. Zaručit to ale nemohu. Pokud by to nešlo, prý by se mohla brát jako konečná tabulka ta současná. To by byla obrovská nespravedlnost. Současné pořadí konečné nebude."

Rubiales také promluvil o odloženém finále Copy mezi Athleticem a Realem Sociedad: "Náhradní datum nemáme, uvažujeme o 30. květnu. Ale nemůžeme ho potvrdit, protože nevíme, co se stane. Nemůžeme oznámit datum, aby si fanoušci zakoupili vstupenky a zarezervovali hotely, aby se pak zápas hrál jindy. Chceme finále i s fanoušky. Za zavřenými dveřmi by se hrálo jen v případě nařízení vlády."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace