Ruch v Barceloně neutichá, šest členů vedení včetně dvou viceprezidentů rezignovalo

Josep Maria Bartomeu (© marca.es)

Turbulentní rok v Barceloně pokračuje, šest členů vedení oznámilo svoji rezignaci.

Jsou mezi nimi i dva ze čtyř viceprezidentů - Emili Rousaud a Enrique Tombas, k nimž se přidali ředitelé různých oblastí Silvio Elías, Jordi Calsamiglia, Josep Pont a María Teixidor.

Všichni činovníci nesouhlasí s kroky prezidenta Josepa Marii Bartomeua, jemuž vytýkají například najmutí agentury, která měla na sociálních sítích útočit na bývalé hráče klubu a naopak vylepšovat obraz samotného Bartomeua.

"Nevím, kdo to byl, ale někdo sáhl do (klubové) pokladny. Když zaplatíte milion eur za něco v hodnotě sto tisíc eur, tak je to jasné. Nevím, kdo to byl, ale každý si to může domyslet," uvedl Rousaud ke zmíněnému skandálu, který je označován jako Barcagate. "Platba byla rozdělena na menší částky, aby ji nemusela schválit komise. Probíhá vyšetřování, které ukáže, jak to bylo. Bartomeu o tom ví."

Odstoupivší členové vedení požadovali předčasné prezidentské volby, k jejich vypsání ale Bartomeu nekývl a hodlá dodržet svůj mandát, který vyprší za rok. Znovu kandidovat už Bartomeu nemůže.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace