Rudiger se dohodl s Realem Madrid

Antonio Rudiger přestupuje do Realu Madrid

Německý obránce Chelsea, Antonio Rüdiger, se podle španělského deník Marca dohodl s Realem Madrid na čtyřleté smlouvě s platem okolo 9,5 milionu eur ročně. Devětadvacetiletý obránce absolvoval v Madridu zdravotní prohlídku, přestup by měl ovšem oficiálně být potvrzen nejdříve po finálovém utkání Ligy mistrů.

Antonio Rüdiger se rozhodl: jeho novým klubem bude Real Madrid. Oficiální oznámení ze strany klubu i hráče by mělo přijít v následujících týdnech, ale španělský tisk je přesvědčen, že z dohody již nesejde. Devětadvacetiletý obránce, který se v posledních dvou sezónách v Chelsea proměnil v prvotřídního středního obránce, bude od nové sezóny součástí Realu Madrid.

Příchod Antonio Rüdigera dodá Ancelottiho obraně na kvalitě a italskému trenérovi nabídne celou řadu taktických možností, například sestavu se třemi středními obránci nebo přesun Alaby na levého beka případně do zálohy.

Antonio Rüdiger vyniká výbornou fyzičkou a výbušností v pohybu. Navíc je schopen pokrýt neuvěřitelný prostor a to jak na krátkou, tak na větší vzdálenost. Také se v pozici středního obránce stává základní stavebním kamenem svého týmu a rozdává míče s opravdovou lehkostí.

V sezóně 2021/22 hrál Ancelottiho Real Madrid se čtyřmi záložníky, zařazení německého obránce do týmu ovšem nabídne Carlo Ancelottimu možnost, kterou dříve neměl. S Rüdigerem by italský trenér mohl začít zkoušet obranu se třemi středními obránci a dvěma krajními, což by mohlo dodat Realu ještě více rychlosti, protože Alaba i samotný Rüdiger dokáží vyvinout skvělou rychlost.

Další taktickou možností, která se bude nabízet Bílému baletu je definitivní přestun Alaby na levý kraj obrany. V tomto sektoru sice operuje Mendy, nicméně francouzský obránce nad sebou nechává značně pochybovat co se týče útoční fáze. Přesun Alaby do kraje by tak byl vítaným řešením, se zajištěným středem obrany v osobě Militaa s Rüdigerem.

Není pochyb o tom, že příchod Antonia Rüdigera do Realu Madrid bude znamenat posun v kvalitě, německý hráč přinese řadu individuálních i kolektivních výhod a značný defenzivní růst.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace