Ruud příklad pro všechny

Ruud Van Nistelrooy (©as.com)

Říkají, že když Ramón Calderón, tehdejší prezident Realu Madrid, potkal Ruuda Van Nistelrooye na parkovišti po jednom zápase, stáhl okýnko u svého auta a prohodil: „Uvidíme se teď v Txistu?”. V Madridu byl již několik měsíců, přesto tenhle dotaz na jeho tváři vyvolal výraz naprostého nepochopení. Vlastně ani nevěděl, co to Txistu je, a pochopitelně ani kde se nachází kultovní restaurace pro velkou většinu jeho spoluhráčů. Takový prostě Van Nistelrooy je. Chlapík, který vyrazí z domova na trénink a potom hezky rychle šupem zpátky domů a jehož všem dávají za vzor samotní fotbalisté. V Málaze je již ani ne za deset dní příkladem pro všechny ostatní.

Neustálý úsměv na rtech, vždy laskavý, příjemný, jen málo hráčů se může pochlubit s jednohlasnou sympatií u novinářů, kteří se pohybují v prostředí královského klubu. A stejně to vypadá i teď v kabině Málagy. Jeho spoluhráči ho obdivují, ti nejmladší uctívají. A začal dobře i po stránce fotbalové. V sobotu posvačil v prvním přípravném duelu skromnou Horadadu (4:1), které uštědřil dvě rány do vazu a ve své třetí šanci, v níž se objevilm, ukázal svoji velkou dávku skromnosti, kolektivní duch a fotbalovou nesobeckost. Soupeřovu branku měl v hledáčku, ale raději dal přednost posunout míč ještě lépe postavenému nováčkovi Tonimu. Takový je zkrátka Van Gol.

A v tomto duchu se nesla i vyjednávání holandské hvězdy s Málagou. Její sportovní ředitel Antonio Fernández se ho snažil nalákat na zajímavý projekt. Nebyla jiná možnost. Na peníze Van Nistelrooye nenalákáte. V lednu nadhodil svůj možný návrat do Realu Madrid, ovšem čistě ze sentimentálních důvodů. V posledních letech měl nespočet nabídek, po ekonomické stránce přímo závratných, aby si mohl zajistit klidné fotbalové stáří. On však dává přednost působení na té nejvyšší úrovni.

Van Nistelrooy si to přišel do Málagy užívat a během příštího roku, na tak dlouho je na Costa de Sol dohodnutý, se chce fotbalem bavit. Takže není vůbec zarážející, že při vyjednáváních s klubem nikdy nepožadoval speciální klauzule v závislosti na jeho výkonech. Jeho profesionalita je natolik nezpochybnitelná, že nikdy nemluvil o pobírání bonusů za nastřílení určitého počtu branek. Jeho jediným cílem je pomoci během sezóny dostat blanquiazules do pohárové Evropy pro sezónu 2012-13. A co potom? To se ještě uvidí. Teď si jen přeje strávit v Andaluzii dobrý rok.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace