Sáhne Barcelona po Chiesovi, pokud nevyjde Williams?

Federico Chiesa v dresu Juventusu

Federico Chiesa musí v tomto přestupovém okně nutně najít nového zaměstnavatele, jinak na něj čekají nepěkné vyhlídky poté, co byl oficiálně poslán na trh a postaven mimo tým. Hráče s podobnými kvalitami do týmu hledá Barcelona a katalánský klub je ochoten italského reprezentanta přivést v případě, že nevyjde útok na hvězdu Mistrovství Evropy, Nica Williamse z Athletica Bilbao. Může být přestup Chiesy do Barcelony win-win situace pro všechny strany?

Barcelona před zahájením sezóny 2024/2024 hledá ofenzivní posilu na křídlo a první volbou pro katalánský klub je několik posledních týdnů Nico Williams. Velká hvězda španělských mistrů Evropy 2024 ale s odchodem z Athleticu Bilbao nespěchá a mladý hráč dokonce s týmem dál poctivě trénuje, jako by se o jeho přestupu vůbec neuvažovalo.

Španělský klub však nechce odejít s prázdnou a nenechává proto nic náhodě. Další možnou stopou, kterou Barcelona sleduje, je Dani Olmo. I on se, podobně jako Nico Williams, stal v létě s národním týmem Mistrem Evropy a dal zelenou možnému přesunu z Lipska do Barcelony. Oba kluby pilně jednají, konkrétní dohodu ale zatím nenašly.

Priorita Barcelony se proto postupně přesouvá do italské Serie A, která nabízí zajímavé řešení. Novým útočným záložníkem španělského klubu by se mohl stát hráč Juventusu, Federico Chiesa. Překážkou by nemusela být ani požadovaná přestupní částka ve výši 25—30 milionů eur, jelikož bianconeri tlačí na prodej a budou akceptovat i nabídky s minimální výší 15 milionů eur. Jediným zádrhelem by tedy mohl být Chiesův plat 5 milionů eur čistého ročně, který by nepříjemné komplikoval snahu Barcelony vyjít vstříc podmínkám finančního fairplay.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace