Salamanca po 90 letech mizí z fotbalové mapy

Salamanca zaniká 90 let po založení (© udsalamanca.es)

Finanční potíže dohnaly k zániku další španělský klub. Z fotbalové mapy mizí Salamanca.

"Je to smutné, ale můžeme říci, že Salamanca zanikla," uvedl Máximo Mayoral, jeden ze správců, jenž klub sužovaný problémy vedl. Veškerá aktiva Salamancy půjdou ve čtvrtek do dražby, to znamená práva (v hodnotě 500 tisíc eur), stadion Helmántico (14,75 milionu eur), hymna (25 tisíc eur), značka UDS (25 tisíc eur) nebo hráči pod smlouvou (200 tisíc eur).

Soudce určil, že klub, který koupí práva, musí zůstat ve městě Salamanca. V opačném případě by musel zaplatit 5 milionů eur.

Salamanca zaniká přesně v roce, kdy oslavila jubilejní 90. rok od narození. Jeden z tradičních španělských celků strávil dvanáct let v Primera División. Nejvyšší soutěž hrál naposledy v sezóně 1998/1999.

Dluhy Salamancy začaly být neudržitelné po předloňském sestupu do Segundy B, kde letos skončila v první skupině na osmém místě. Z problémů se již klub i přes snahu fanoušků nedostal a na Twitteru se rozloučil touto zprávou: "Dnes je nejsmutnější den v mé 90leté historii. Pláču společně s vámi a navždy zůstanu ve vašich srdcích."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace