Salisu má oproti létu 40násobnou hodnotu, zajímá se o něj řada klubů

Mohammed Salisu (© as.com)

Valladolid se trápí v útoku, spolehnout se však může na obranu, která patří mezi nejlepší v La Lize. Velkou zásluhu na tom má jeden z objevů sezóny Mohammed Salisu.

Teprve dvacetiletý stoper nakoukl do prvního týmu už vloni, teprve v letošní sezóně se však mezi profíky usadil. A to do takové míry, že jeho cena podle serveru Transfermarkt vystřelil od léta z 250 tisíc eur na 10 milionů eur. Tedy za osm měsíců na čtyřicetinásobek. Salisu je nejhodnotnějším hráčem Valladolidu.

Přitom podle původního plánu měl s áčkem jen trénovat a sbírat zkušenosti, proto mu bylo přiděleno číslo dresu 27, tedy mimo pětadvacítku jmen, kterou připouštějí pravidla pro soupisku prvního mužstva. Salisu ale dokonale využil absencí Valladolidu v prvním ligovém kola, kdy nebyli k dispozici Javi Sánchez a Barba. V základní sestavě se usadil a byl její součástí ve 22 z 23 ligových kol.

Salisu překvapuje přehledem a spolehlivostí, ke kterým přidává solidní práci s míčem - přihrává s 80procentní úspěšností a ve většině utkání patří mezi nejlepší hráče na trávníku. To vše společně s nízkou výkupní klauzulí 12 milionů eur dělá z talentovaného fotbalisty atraktivní zboží na přestupovém trhu.

Čím dál více klubů ghanský talent sleduje. Jsou mezi nimi Atlético, Real Madrid, Valencia, Manchester United nebo Newcastle. Změní se zájem některého z nich v konkrétní nabídku?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace