Samuel Umtiti s Barcelonou vyjednává o odchodu

Samuel Umtiti ve dresu Lecce

Francouzský fotbalista na hostování v italském Lecce našel ztracenou radost k fotbalu a po jeho ukončení v létě 2023 bude s Barcelonou vyjednávat o ukončení smlouvy. Katalánský klub již obránci potvrdil, že mu vyjde v přání odchodu vstříc a nebude jednání komplikovat.

Samuel Umtiti již za Barcelonu hrát v budoucnosti nebude. Klub Blaugrana to dal jasně najevo a nyní i samotný francouzský reprezentační záložník začal jasněji vidět svou budoucnost mimo Nou Camp. V Lecce se Umtiti postupně prosazuje a jeho současným záměrem je ukočení smlouvy v Barceloně a nalezení klubu, kde by mohl ve své kariéře pokračovat.

Chvíli mu trvalo, než se na hostování v Lecce rozkoukal, ale nyní si užívá minuty na hřišti a fyzicky se cítí velmi dobře. Fanoušci věří, že se po Mistrovství světa stane důležitým hráčem v italském týmu a jeho výkony mu otevřou dveře na trhu, kde je nedostatek levých krajních obránců. Cílem Umtitiho je najít klub, ve kterém by se mohl usadit na několik příštích let, a nevylučuje, že bude pokračovat v italské lize, přestože snem je francouzská Ligue 1.

Samuel Umtiti je Lecce vděčný, protože ho dokázalo podpořit ve velmi těžké době a díky svým zkušenostem se stal referenčním bodem v šatně italského týmu. S Barcelonou má smlouvu do roku 2026, ale chápe, že letos v létě je čas se s ní rozloučit. Barceloně by vypovězení smlouvy mohlo být také vhod, protože by ušetřila část výdajů a ulevila platovému stropu.

Porozumění mezi oběma stranami je v současné chvíli na dobré cestě a hned několik týmů sleduje vývoj situace, aby byly přichystány na budoucnost. Pokud Umtiti dokončí sezónu dobře, o nabídky rozhodně nebude mít nouzi a Barcelona ho již ujistila, že bude mít k dispozici všechny druhy zázemí, aby našel dobrou nabídku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace