Sanabriovy klauzule: AS má právo zpětné koupě, Betis však může Římany přebít

Antonio Sanabria (© marca.es)

Antonio Sanabria v dosavadním průběhu sezóny září, což vyvolává otázky ohledně budoucnosti produktivního forvarda Betisu. A Sanabriova situace je hodně zamotaná.

Sevillský celek získal v roce 2016 padesát procent hráčových práv, za které zaplatil římskému AS 7,5 milionu eur. Italský celek si zajistil možnost koupit hráče zpět za 11 milionů eur v prvních dvou letech a 14,5 milionu eur od třetího roku pětileté smlouvy. Pokud tak učiní, může ale Betis jeho nabídku přebít a 21letého Paraguayce si nechat, vyšlo by ho to na 12,5 milionu eur.

Tím možné scénáře zdaleka nekončí. Pokud by AS nechtělo hráče zpět, má Betis šanci koupit zbylých 50 procent práv za 11 milionů eur. V opačném případě mohou Verdiblancos vyhovět aktivaci klauzule zpětného odkupu ze strany italského klubu, nechat Sanabriu znovu obléknout dres AS a spokojit se s profitem minimálně 3,5 milionu eur.

Poslední možností je nabídka třetího klubu v minimální výši 25 milionů eur. V kontraktu mezi Betisem a AS je totiž uvedeno, že ji Řím musí od této cifry přijmout, do pokladny každého celku by pak šla polovina přestupové částky.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace