Saponjič vymění Atlético Madrid za Slovan Bratislava

Ivan Saponjič

Po nevydařeném účinkování v Atleticu Madrid, během kterého srbský útočník nasbíral pouhých pět startů a půlroční hostování v Cadizu, se Ivan Saponjič rozhodl změnit směr, kterým se jeho kariéra ubírala. V sobotu podepsal smlouvu ve Slovanu Bratislava, v jehož týmu bude k dispozici již při zimním soustředění v Dubaji.

„Jsem velice rád, že jsem se mohl stát hráčem Slovanu. Imponují mi ambice tohoto klubu i jeho historie a stadion. Nemůžu se dočkat, až se fanouškům představím v novém dresu. Rád bych tady zůstal co možná nejdéle a dokázal, co umím,“ vysvětlil čtyřiadvacetiletý útočník poté, co podepsal v novém klubu smlouvu na rok a půl s možností prodloužení až na tři roky.

Se svým bývalým klubem, Atleticem Madrid se stihl rozloučit jen prostřednictvím sociálních sítí. „Byla to obrovská zkušenost z hlediska profesionálního i po stránce soukromé. Mnoho jsem se tady naučil a zformoval jsem se jako osoba. Rád bych poděkoval celému týmu, hráčům, trenérům i zaměstnancům klubu. Bylo mi velkou ctí pracovat v Madridu. Děkuji fanouškům za podporu, nikdy na ně nezapomenu.

V zimním přestupovém období je to již druhý odchod hráče z Atletica Madrid, tím prvním byl Kieran Trippier. Na rozdíl od něj ale Saponjič nikdy nezapadl do představ trenéra Simeoneho. A tím spíše ne v této sezóně, kdy se ani jednou neobjevil na soupisce týmu k utkání, přesto, že se v ní pravidelně objevovali mladí útočníci rezervního týmu.

Klub přeje Ivanovi Saponjičovi mnoho štěstí v jeho další profesionální etapě,“ zkrátil na minimum vyjádření na sítích dnes již bývalý klub, Atletico Madrid.

Ke svému novému klubu se Saponjič přidá okamžitě, aby tak mohl zasáhnout již do zimního soustředění Slovanu v Dubaji. „O Ivana jsme měli zájem už v době, kdy hrál v Benfice, ale tehdy si vybral přestup do Atlética. Dál jsme ho sledovali, víme jaký měl potenciál a že ho stále má,“ okomentoval novou posilu, Ivan Kmotrik, šéf Slovanu.

Chceme společně restartovat jeho kariéru. Bohužel v poslední době příliš nehrál. Musíme být trpěliví a zároveň o to žádáme fanoušky, média i širokou veřejnost. Fotbalová dovednost se nezapomíná, ale Ivan potřebuje naleznout ztracenou sebedůvěru a nabrat fyzičku. Věřím, že spolu budeme přepisovat dějiny klubu.“

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace