Schuster bude muset vymyslet novou základní sestavu

Bernd Schuster (© bz-berlin.com)

Bernd Schuster byl před několika dny oficiálně prohlášen za nástupce inženýra Pellegriniho u klubového rýsovacího prkna Málagy a zřejmě věděl do čeho jde. Tušil, že bude začínat od píky a s týmem, jež zdatně brázdil vody Champions League, bude mít jeho nový soubor pravděpodobně pramálo společného. Ovšem nebylo by od věci proniknout do hlavy německého odborníka a bývalého vynikajícího hráče, aby člověk zjistil, jaké duševní stavy mu přináší fakt, že se postupně rozpadá základní sestava na kterou se mohl v klidu spolehnout trenér, jemuž už k dnešnímu dni posílá petrodolary na účet šejk Mansúr. Jestli ho nepřepadají deprese z toho, že takový průvan možná neočekával.

Včera byl totiž oficiálně oznámen přestup Golden Boye Isca do jedné z nejlukrativnějších destinací pro španělského fotbalistu vůbec – do Realu Madrid.  Schuster tak přišel o nepostradatelnou součástku, která měla lví podíl na dosažených úspěších, o nichž do té doby mohli fanoušci klubu z La Rosaledy maximálně tak bláhově snít. Ovšem už předtím se poroučel miláček publika Joaquín, do nějž se zakoukali zástupci Fiorentiny. Dalším prvkem na nějž Pellegrini spoléhal velmi často a jenž už nebude oblékat bleděmodrobílý dres Málagy je Manuel Iturra, jenž sice zůstal v Andalusii, ovšem po neplodných jednáních o prodloužení smlouvy s dosavadním klubem zvolil raději sto padesát kilometrů vzdálenou Granadu, kde ho přivítali s otevřenou náručí. Tři hráči z teoretické základní sestavy jsou zkrátka fuč.

Jenže bohužel pro Schustera tady problém nekončí. Málaga se totiž zatím nemůže dohodnout se stoperem Martinem Demichelisem, jenž bude za tři dny volným hráčem a jemuž nabízí tříletý kontrakt za cirka 2,5 milionu eur hrubého na sezónu. No a aby toho nebylo málo, začal se do toho plést River Plate, jenž fotbalistovi, který v jeho dresu fotbalově rostl, nabízí smlouvu ještě o rok delší a navíc sází na citové vazby, které ke klubu chová. V podobné situaci se nachází i útočník Roque Santa Cruz. Málaga mu nabídku předložila a paraguayský šutér by ji snad i přijal, ale pořád kolem jeho hlavy velmi silně zní vábení Sirény z německé Bundesligy. A není divu. Přeci jen má pořád v této soutěži, která jde v posledních letech výkonnostně nahoru, slušný kredit a velkou roli může při rodinném hlasování hrát fakt, že na život v Německu mají jeho nejbližší velmi příjemné vzpomínky.

Na druhou stranu s odchodem Júlia Baptisty jsou ve vedení Málagy tak nějak dopředu smířeni, byť má Brazilec na La Rosaledě ještě rok smlouvu. Jenže klub na jeho plat nemá prostředky a těžko říct, jestli je „La Bestia“ tak očarovaná pobytem na Costa del Sol, že by si nechala dramaticky sáhnout na svoji gáži. V každém případě není žádným tajemstvím, že již spřádá nitky pro případný comeback do rodné Brazílie. Jéremy Toulalan má kontrakt ještě o rok delší než Baptista, jenže opět s částkami, které pro aktuální ekonomiku Málagy představují nesnesitelnou zátěž, tudíž jiné východisko, než přestup neexistuje. Vicente Casado, generální ředitel klubu, se již sešel se zástupci Monaca či Atlética Madrid, ovšem samozřejmě žádná strana nechce prozatím ustoupit ze svých požadavků. Nároky si podle posledních zpráv činí i francouzské Rennes, kam přišel trenér Philippe Montanier.

Suma sumárum, pokud ani jeden z těchto čtyř zmíněných hráčů nesetrvá na Martiricos, zůstanou trenéru Schusterovi akorát tak oči pro pláč a na trávníku Gámez, Weligton, Eliseu, Camacho a Willy Caballero. I když možná i jeho si Pellegrini vezme s sebou na ostrovy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace