Schuster chtěl do Realu Madrid přivést Alvese, Cesca, Villu a Iniestu

Bernd Schuster (© marca.es)

Bernd Schuster vydal knihu s názvem Amor a primera vista (Láska na první pohled), v níž prozradil řadu zajímavostí. Mimo jiné i jména posil, které chtěl získat do Realu Madrid.

Bývalý fotbalista Barcelony i Realu Madrid vedl Bílý balet mezi roky 2007 a 2008. Před druhou sezónou na lavičce královského klubu si dnes 58letý Němec si vybral několik jmen, které toužil na Bernabéu přivést: "Dal jsem na stůj jména Dani Alvese (tehdy hrál za Sevillu), Davida Villy (Valencia) a Cesca Fàbregase (Arsenal). Když jsem viděl, že nic nepokročilo, navrhl jsem i Luíse Fabiana (Sevilla)."

Ani jeden z nich nakonec do Madridu nepřestoupil, Alves, Villa a Fàbregas naopak zamířili do konkurenční Barcelony. Z té si dělal Schuster zálusk na Andrése Iniestu: "Mluvili jsme o něm, měl v Barceloně výkupní klauzuli 50 milionů eur, ale nakonec jsme od nápadu upustili."

Schuster v prosinci 2008 klub po roce a půl po vzájemné dohodě opustil. Krátce předtím prohlásil, že "Barcelonu nejde na Camp Nou porazit". Jeho nástupce Juande Ramos právě v El Clásicu v lize v roli trenéra Realu Madrid debutoval, porážce 0-2 na stadionu Katalánců ale nezabránil.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace