Sedm trofejí versus šest. Zidane překonává Guardiolu

Zinédine Zidane (© as.com)

Real Madrid pod vedením Zinédina Zidane sbírá jednu trofej za druhou, v tomto směru překonává i legendární Guardiolovu Barcelonu.

Francouzský trenér v prvních 19 měsících svého působení na lavičce Realu Madrid dotáhl mužstvo k sedmi trofejím, Pep Guardiola se za stejný časový úsek dosáhl na šest pohárů.

"Se.u na to, vždyť ti kluci nás drtí," naštvaně řekl Gerard Piqué poté, co usedl na lavičku po vystřídání v odvetě Supercopy proti Realu Madrid. Merengues trofej získali po výhrách 3-1 a 2-0. "Poprvé za devět let cítím, že jsou lepší než my," uznal stoper Barcelony na následné tiskové konferenci.

Srovnání současného Realu Madrid, vítěze tří ze čtyř posledních vydání Ligy mistrů, s Barcelonou Pepa Guardioly, která získala sextete, tedy všech šest dosažitelných titulů (liga, domácí pohár, Liga mistrů, Super Cup, Supercopa a Mistrovství světa klubů) během jediného roku (i když ne v rámci jedné sezóny), a do historie fotbalu se zapsala jako jedno z nejlepších mužstev historie, je v posledních týdnech oblíbeným tématem novinářů i fanoušků.

A Zidane má nakročeno k tomu, aby se do análů zapsal minimálně stejně tučným písmem jako Guardiola. Vždyť už nyní, kdy je ve funkci něco málo přes rok a půl, se stal třetím nejúspěšnějším trenérem v dějinách Realu Madrid. Pouze Molowny (8) a Miguel Muñoz (14) triumfovali ve více soutěžích.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace