Sedm trofejí za osm let. Filipe se rozloučil s Atléticem

Filipe při rozlučce (© marca.es)

Filipe Luís na včerejší tiskové konferenci napsal tečku za úspěšným působením v Atléticu Madrid.

Třiatřicetiletý levý bek se s klubem nedohodl na prodloužení smlouvy a vrací se do Brazílie, kde bude hrát za Flamengo. V Atléticu působil s jednoletou přestávkou (v sezóně 2014/2015 vyměnil madridský celek za Chelsea) od roku 2010 do letšního léta.

Los Colchoneros pomohl během osmi let a 333 utkání k sedmi titulům, mezi nimiž je jeden ligový či dva v Evropské lize. Na svém postu patřl mezi nejlepší fotbalisty v Evropě.

"Je to rozlučková akce, ale já bych ji spíše nazval akcí vděčnosti. Chci poděkovat klubu, že mi věřil i po zranění v Deporu a že mi umožnil návrat z Chelsea, abych zde prožil další užasné čtyři roky. Prezident se ke mně vždy choval skvěle a poděkovat musím také trenérům. Svedli jsme spolu hodně bitev, ale vždy ve prospěch týmu. Prožil jsem nejúspěšnější etapu v historii klubu, byl jsem privilegovaný. Děkuji i spoluhráčům, ochrance, uklízečkám, fyzioterapeutům... Je to pro mě smutný den, ale odcházím s čistým svědomím. Odevzdal jsem Atléticu vše, pracoval jsem a bojoval. Nikdy bych nevěřil, že dosáhnu na 333 utkání, že budu hrát na Wandě, což bylo jedinečné," řekl Filipe.

"Mám s vedením Atlética úžasný vztah, po Copa América jsme si sedli a rozhodli, co bude pro všechny nejlepší. Rozhodnutí jsem dělal v klidu. A nejlepší moment v Atléticu? Vyhraná Copa, o rok dříve jsme prohráli čtyři derby a mluvilo se o tom, jak dlouho jsme už Real Madrid neporazii. Byl to skvělý večer, oslavy s fanoušky... Druhý den jsem se vzbudil s pocitem, že to byl nejlepší den v kariéře."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace