Semifinále Evropské ligy bude ze tří čtvrtin španělské

Radost hráčů Atlética (© marca.es)

Fotbalisté Athleticu, Atlética i Valencie slaví v Evropské lize postup, hned tři týmy ze čtyř v semifinále tak budou ze Španělska.

Hannover 96 - Atlético 1-2 (81. Diouf - 63. Adrián, 86. Falcao)

Atlético Madrid po domácím vítězství 2-1 zopakovalo stejný výsledek i v odvetě na půdě Hannoveru, v Evropské lize vyhrálo už podeváté v řadě a zaslouženě se těší na semifinále, kde ve španělském souboji poměří síly s Netopýry z Valencie.

Karty byly před výkopem rozdány. Útočit a vymýšlet museli domácí, Atlético potřebovali přistoupit k zápasu inteligentně vzhledem k okolnostem a síle soupeře, což se mu povedlo. Hannover v prvním poločase ani jednou nevystřelil mezi tři tyče...

Ve druhém poločase ukázal Atléticu správnou cestu Adrián, když si pohrál s několika obránci i brankářem. Deset minut před koncem sice vyrovnal Diouf a ohrozil tak hostující sen, o chvíli později však vrátil madridský vlak do správných kolejí Falcao.

Valencia - AZ Alkmaar 4-0 (14. a 16. Rami, 55. Jordi Alba, 79. Pablo Hernández)

Valencia si alespoň částečně udobřila kvůli špatným výsledkům v lize rozzlobené fanoušky, když na Mestalle smetla AZ Alkmaar 4-0. I přes porážku 1-2 z Nizozemska se tak svěřenci Unaie Emeryho radují z postupu do semifinále, kde narazí na Atlético.

Myšlenky domácích byly na Mestalle jasné, a to útočné. A netrvalo dlouho, aby se obrana AZ před neustálými nájezdy sesypala. Dvakrát během dvou minut ji v prvním poločase nachytal stoper Rami, čímž převážil misky vah na stranu španělského zástupce.

Tlak domácích nepolevoval ani ve druhém poločase, kdy přidali pojistky Jordi Alba a deset minut před koncem utkání Pablo Hernández. Valencia se vrátila na vítěznou vlnu v pravý čas a nebude chybět mezi posledními čtyřmi celky Evropské ligy.

Athletic - Schalke 04 2-2 (41. Ibai Gómez, 55. Susaeta - 28. Huntelaar, 52. Raúl)

Nebylo by fér říkat o dvojzápase mezi Athleticem a Schalke, že šlo o předčasné finále, když jsou stále ve hře celky jako Sporting Lisabon, Atlético či Valencia, ale pravdou je, že šlo o překrásných 180 minut naplněných fotbalem nejvyšší kvality.

Němci věděli, že potřebují v Katedrále dohánět manko z úvodního duelu, naději jim dal nejlepší střelec soutěže Huntelaar. Parádní trefa Ibaie Gómeze, jenž vystřídal zraněného Andera Herreru, určila, že do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Další dávku morálky píchl Schalke do žil Raúl, v 52. minutě tak hosté opět vedli. Jenže Athletic i v tomto případě dokázal vyrovnat, a sice za tři minuty zásluhou Susaety. Schalke se nevzdávalo, utkání nabízelo neustálé útoky ze strany na stranu, ale další gól už nepadl. Baskičtí Lvi slaví po krásném představení postup.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace