Sergi Roberto prodloužil smlouvu v Barceloně

Až jednou Sergio Busquets opustí katalánskou šatnu, bude to právě Sergi Roberto, kdo po něm převezme kapitánskou pásku. Jednatřicetiletý záložník, jenž v klubu podepsal novou smlouvu s výstupní klauzulí ve výši 400 milionů eur, a patří mezi jeho stálice již od roku 2006. bude k dispozici trenéru Xavimu minimálně ještě v další sezóně.

Barcelona v pátek oznámila prodloužení smlouvy s hráčem, který obléká její dres již od roku 2006, Sergi Robertem. Stalo se tak bezprostředně poté, co katalánský klub porazil v pohárovém utkání Real Madrid a po porážkách s Manchesterem a rozpačitém utkání v Almerii trochu napravil svou reputaci.

Rodák ze španělského Reusu, který je s klubem spojován od roku 2006, kdy se v pouhých čtrnácti letech objevil v akademii Barcelony, zůstane v Katalánsku minimálně do června 2024. Od příští sezóny by navíc, pokud Sergio Busquets podle očekávání ukončí své účinkování v Barceloně, měl nosit kapitánskou pásku.

Pro Sergi Roberta se jedná již o druhé prodloužení smlouvy během necelého roku, poté co se zdálo, že je na odchodu z klubu. Příchod Xaviho na lavičku Barcy ale změnil názor hráče, který má nyní podporu trenéra. „Byli jsme k Sergio Robertovi velmi nespravedliví,“ několikrát od té doby zopakoval Xavi, pro kterého je záložník, který má na svém kontě 339 utkání, klíčovým prvkem v klubu. Sergi Roberto je pro mladší hráče vzorným příkladem fotbalisty, který ukazuje skvělý přístup, přestože možná nemá v zádech tolik odehraných minut jako jiní.

Aniž by Sergi Roberto patřil mezi elitu ve slavné éře Barcelony, byl důležitým členem generace hráčů, kteří sbírali úspěchy. Získal dva tituly v Lize mistrů, šest ligových titulů, šest španělských pohárů, vyhrál Mistrovství světa klubů, evropský superpohár a pět španělských superpohárů. Jednadvacet titulů a další mohou přijít, současnou sezónu má Barcelona rozehranou na domácí scéně skvěle.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace