Šest klubů sestoupilo ze Segundy B kvůli dluhům

Hráči týmu Cultural Leonesa (© marca.es)

Finanční krize se začíná valit španělským fotbalem jako nezadržitelná lavina, která si neustále žádá další a další oběti.

Vyhlášení insolvence zadluženými kluby a s ní spojený přechod do konkurzního řízení už téměř žádné pozdvižení nepřináší, protože jde o věc, která je takřka na denním pořádku.

Situace se ale každým dnem horší, na což doplatilo v Segunda División B hned šest klubů. Španělský fotbalový svaz (RFEF) dnes kvůli dluhům poslal administrativní cestou o soutěž níže těchto šest celků - Cultural Leonesa, Castellón, Universidad de Las Palmas, Polideportivo Ejido, Alicante a Rayo Vallecano B. Původně mezi nimi byla ještě Palencia, ta nakonec byla omilostněna díky omylu v dokumentaci.

Několik z nich požádalo o odklad splatnosti dluhů, naděje, že by sesunu do Tercera División zabránily, je však téměř nulová.

Potíže mohou čekat i na kluby Primery a Segundy. Tři sta hráčů napříč těmito profesionálními soutěžemi totiž reklamuje, že nedostali výplaty v plné výši nebo vůbec. Termín pro podání stížnosti vyprší dnes o půlnoci, RFEF ihned následně začne vše řešit. V poslední červencový den pak vydá verdikt, který by mohl znamenat tresty v podobě sestupu i pro týmy dvou nejvyšších soutěží.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace