Sestupem ohrožená Mallorca překvapivě porazila Atlético Madrid 1:0

portsbrief.com

Diego Simeone a jeho svěřenci utrpěli v sobotu odpoledne šokující porážku na půdě sestupem ohrožené Mallorcy. Ta jednak ukončila vlastní sérii sedmi prohraných zápasů v řadě, a také utnula vítěznou sérii Atletů, která trvala šest zápasů. O jedinou branku v zápase se z pokutového kopu postaral domácí útočník Vedat Muriqi.

Hostující tým měl za sebou první čtvrtfinálové utkání Ligy mistrů proti Manchesteru City, kde se v podstatě pouze bránil. A nutno podotknout, že ani tentokrát to směrem dopředu nebyla v jeho podání žádná sláva.

Simeone udělal v sestavě oproti úternímu utkání celkem tři změny, kdy například místo portugalského mladíka J. Felixe dal šanci zkušenému útočníkovi L. Suarezovi. I to ale ofenzivě hostů nijak výrazně nepomohlo. Španělský mistr měl sice výraznou převahu v držení míče, nicméně za celý zápas vyprodukoval pouze jednu jedinou střelu na bránu, což je v případě utkání proti týmu ohroženého sestupem na pováženou. A i kdybychom brali v potaz určitou únavu a rozptýlení z čtvrtfinálového klání Ligy mistrů, tak hra týmu ze španělské metropole byla výrazně pod úrovní.

Vítězství posunulo Mallorcu o jeden bod mimo sestupové příčky, zatímco Atlético nadále zůstává s 57 body na příčce čtvrté. Třetí Barcelona má sice stejný počet bodů, nicméně má stále dva zápasy k dobru. 

Brankář poraženého týmu Jan Oblak řekl pro Moviestar Plus: „Ano, po nepovedeném utkání na Manchesteru jsme byli unavení, nebyl to dobrý výsledek, ale i tak nás to nijak neomlouvá. Mallorca bojuje o přežití a šla do zápasu s jasným cílem. My jsme to však měli očékávat a splnit náš standard." 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace