Setiénova premiéra: živější hra, 1005 přihrávek a obvyklý spasitel

Quique Setién (© marca.es)

Quique Setién má za sebou premiéru na lavičce Barcelony. Přestože je ve funkci teprve několik dní, první náznaky jeho rukopisu byly patrné.

Barcelona působila proti Granadě svěžejším dojmem, více kombinovala z první a zintenzivnila presing. Stejná naopak zůstala postava spasitele. Jediný gól vstřelil v 76. minutě Lionel Messi.

"Viděli jsme hodně věcí, které po týmu chci. Myslím, že to byl solidní výkon. Dobře jsme presovali po ztrátě míče. Udělali jsme toho dost dobře, ale ještě se musíme zlepšit v plynulosti hry, její rychlosti a zakončení," uvedl Setién a pochválil Messiho: "Messi udělal, co dělá celý život. Tak to je. V zápasech, kdy se nedaří prolomit soupeřovu obranu, musí rozhodnout nějaký geniální moment. Arturo (Vidal) mu skvěle přihrál patičkou a Messi má z podobných pozic velkou úspěšnost."

Setién více vysunul krajní beky, formace tak místo obvyklé 4-3-3 připomínala po většinu střetnutí spíše 3-5-2.

Mužstvo drželo míč 82,5 procenta času (rekord letošní sezóny) a zaznamenalo 1 005 přihrávek. Směrem dopředu jich ale šlo jen 203, tedy pětina.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace