Setiénovi zúžení kádru nevadí. Všichni budou nažhavení, věří

Quique Setién (© as.com)

Kádr Barcelony během ledna výrazně prořídl, podle trenéra Quique Setiéna to ale nemusí být ke škodě.

Zatímco v případě odchodů byla Barcelona aktivní a klub opustila pětice Carles Aleñá, Jean-Clair Todibo, Carles Pérez, Abel Ruiz a Moussa Wagué, posila nepřišla žádná. Ani do útoku na místo dlouhodobě zraněného Luise Suáreze.

A tak má Setién k dispozici jen 18, respektive 17, pokud nepočítáme Suáreze, členů prvního týmu, což znamená, že při skládání zápasové nominace bude muset využívat fotbalisty z rezervního mužstva.

"Může to působit dojmem, že jsme v lednu oslabili, ale máme k dispozici hráče z béčka. Určitě nám pomohou," řekl Setién, jenž se snaží najít na nelehké situaci pozitiva. "Nejhorší je, když musíte některé hráče vynechat z nominace. S užším kádrem takový problém není, všichni budou nažhavení, protože uvidí, že mají šanci nastoupit. Někdy je lepší mít 20 hráčů než 25. Barcelona je pořád Barcelonou, máme stejnou šanci uspět v Lize mistrů jako ostatní kluby. Vítěz bude jen jeden, ostatní budou zklamaní."

Setién své hráče po prohře ve Valencii pokáral, že příliš dlouho drží balón, aniž by ohrozili branku, což znovu zopakoval: "Počet přihrávek říká jen to, že kontrolujete zápas. Pokud máte míč 80 procent času, je menší šance, že soupeř skóruje. Nemám rád držení míče, které k ničemu nevede, ale občas musíte přihrát i dozadu. Je to obrana s míčem na kopačkách. Každopádně musíme zlepšit rychlost a nápaditost, obojí nám proti Valencii chybělo."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace