Sevilla bude chtít zaskočit Manchester City, Real Madrid si jede pro body k outsiderovi skupiny

Carlo Ancelotti a Jules Lopetegui

Trenér Manchesteru City, Pepe Guardiola, se před úterním střetnutím v Seville rozhovořil o dominanci španělských týmů v Lize mistrů. Od domácí Sevilly očekává velký tlak a velmi vyrovnané utkání. To držitel Ušatého poháru, Real Madrid, by v Glasgow měl mít jasnou pozici favorita a přivést body za vysokou výhru.

V pondělí fanoušky překvapila studie portálu FiveThirtyEight, která uveřejnila pravděpodobnost, s jakou jednotlivé týmy mohou vyhrát tento ročník Ligy Mistrů. Úřadující šampion, Real Madrid, je až na pátém místě pomyslné tabulky s 6%, podle expertů má totiž největší šanci na výhru v Lize Mistrů Barcelona (20%), těsně následovaná Manchesterem City (18%), PSG (16%) a Liverpoolem (10%).

Carlo Ancelotti, trenér Bílého baletu, ale bral zveřejněný průzkum s velkou rezervou a zmínil, že před zahájením loňského tažení, korunovaného triumfem v Paříži, experti připisovali Realu ještě menší šance. „Vnímám to jako dobré znamení, protože loni jsme měli ve statistikách ještě méně šancí, takže jsme se vlastně zlepšili. Budeme bojovat až do konce a doufáme, že se nám to bude dařit až do finále,“ oznámil na tiskové konferenci v Glasgow Carlo Ancelotti.

V Celtic Parku Bílý balet absolvoval poslední trénink před úterním zápasem. „Bude to velmi těžký zápas proti týmu, který stejně jako my má výbornou dynamiku a hraje s velkým nasazením. Známe je, jsme připraveni a chceme dobře začít ve skupině, která bude vyrovnaná. Celtic hraje rád útočný fotbal. Jedním z klíčů k úspěchu v minulé sezóně bylo dobré bránění a to je to, co se chystáme udělat.“

Trenér Ancelotti odmítl, že by Real byl nalosován do snadné skupiny. „Celtic si vede velmi dobře, musíme ho jako soupeře respektovat, stejně jako Lipsko a Šachtar. Ve skupinové fázi dochází k překvapivým výsledkům, zejména v jeho první polovině. Celtic Park je úžasný stadion se skvělou atmosférou, stejně jako já miluji fotbal, můj tým zbožňuje atmosféru, jakou v Galsgow fanoušci umí připravit.

Bouřlivou atmosféru očekává také Pep Guardiola, který zavítá s Manchesterem City do Sevilly pro vstup do soutěže se nejedná o lehkého soupeře. Utkání na stadionu Sanchez Pizjuan bude těžké, protože „španělské týmy v Lize mistrů dominují,“ prozradil trenér City.

Nenechte si představení ujít, pokusíme se vyhrát a získat tři body. Bude to výzva, protože se chceme co nejdříve kvalifikovat do vyřazovací fáze Ligy, ale Sevilla v domácím prostředí bude tlačit na pilu a my se na ni musíme připravit. Záleží jen a pouze na naší výkonnosti, když se předvedeme, můžeme rozdávat radost, ale pokud ztratíme koncentraci, budeme potrestáni."

Z druhé lavičky bude utkání dirigovat domácí trenér, Julen Lopetegui, který je přesvědčen, že jeho tým zareaguje a proti City, po chmurném ligovém začátku, zabere. Někteří fanoušci si žádají Lopeteguiovu hlavu, ale trenér říká, že se na vstup do Ligy mistrů těší. „Tuto soutěž jsme si zasloužili hrát už třetí rok po sobě a nyní nastoupíme proti tak vynikajícímu týmu, jakým je City. Jedná se o největší klubovou soutěž na světě a my jsme v ní právem a chceme si ji užít. Musíme se soustředit jen na sebe,“ dodal trenér Sevilly.

Po vítězství bývá pochopitelně nálada v šatně lepší,“ narážel trenér Sevilly na nezvládnuté utkání s Barcelonou. „Ale porážky ukazují, jak je tým silný. V rámci okolností jsme dokázali, že můžeme hrát i s velkými soupeři i proti nepřízni osudu,“ uzavřel tiskovou konferenci Julen Lopetegui.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace