Sevilla je pro mého syna dobrá možnost

Gerard Deulofeu (© google.com)

Marcel Deulofeu je otec jedné z největších perel španělského fotbalu a jednoho z největších lákadel letního přestupového okna. Barcelona chce jeho syna Gerarda poslat na hostování a na jeho služby už se začínají štosovat fronty. Jedním z klubů, které se do ní postaví patří i Sevilla a případné působení v andaluzké metropoli by nebylo proti mysli ani rodinnému kruhu Deulofeových. Nicméně rozhodnutí zatím žádné nepadlo. Táta křídelního fotbalisty z Riudarenas pro novináře pouze pronesl: „Sevilla je dobrá možnost“. A ve stejném tónu se nesla ve čtvrtek řeč i hráčova agenta Ginése Carvajala.

Dá se předpokládat, že o hostování mladého Gerarda, jenž momentálně tráví čas na soustředění reprezentační dvacítky před světovým šampionátem, se strhne pořádná bitka. Ovšem ani Barça, ani Deulofeu nemají nijak naspěch. „Prozatím nic neřekneme, protože nic nevíme, pouze to, co se objevilo v médiích. Dovedeme si představit, že zájem bude mít hodně klubů a až přijde čas, sedneme si s lidmi z Barcelony a učiníme rozhodnutí. Zatím je brzy. Máme jasno v tom, že letos bude hodně těžké prosadit se v Barçe do hry a odejít na hostování je dobrá možnost“, ujišťuje Marcel Deulofeu.

Při dotazu na Sevillu otec Gerarda vymaluje široký úsměv na svém líci. „Není to špatná volba, ani náhodou, ale těch možností bude mnohem víc, až nastane čas, uvidíme. Gerard chce jít do klubu, kde bude mít možnost hrát třicet zápasů a moci tak pokračovat ve svém fotbalovém růstu. Klíčem pro konečné rozhodnutí bude sportovní projekt. Chceme, aby hrál a aby byl pod trenérem, který nemá problém s tím dát šanci mladým“, potvrzuje. Deulofeu je otevřený jakékoliv naabídce, dokonce i kdyby přišla ze zahraničí. „Nevylučujeme žádnou možnost, i když jazyková bariéra může vždycky představovat jistý handicap“.

Sevilla může počítat při rozhodování Deulofeua s různými výhodami. Vedle toho, že je atraktivním týmem a město je pro život přímo ideální, v těchto dnech osiřelo místo na pravé straně hřiště po odchodu Jesúse Navase do Manchesteru City. Na tento post je v kádru předurčen pouze Stevanovič, takže Deulofeu by se mohl prosadit do sestavy a snažit se nechat fanoušky hispalenses zapomenout na oblíbeného odchovance, což by byl ovšem hodně tvrdý oříšek. „Myslím si, že Gerard má hodně podobné fotbalové rysy. Je rychlý, dokáže přejít přes hráče, mohl by na jeho místo zapadnout“, představuje si otec mladého talentu.

Dalším hlediskem, jež může hrát v Gerardově rozhodování roli je start klubu v evropských pohárech. Tady se ovšem čeká na rozhodnutí Mezinárodní sportovní arbitráže v kauze Málaga, které příjde zřejmě příští týden. Nicméně místo, kde nakonec Deulofeu zakotví nebude známo zas tak brzy. Jak už bylo uvedeno, nikdo v této otázce nikam nepospíchá a velmi pravděpodobně definitivní ortel nepřijde dřív, než po skončení MS 20 v Turecku 13.července.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace