Sevilla nevyužila slušnou nabídku

Manu del Moral (© ibnlive.in.com)

Manu del Moral neprožívá zrovna svou nejlepší životní sezónu. Stačí se mrknout na statistiky z letošního ročníku. V ligové soutěži nastoupil jen do devatenácti zápasů a jen v šesti z nich hrál od začátku. A celé utkání má na svém kontě jen jedno. Byl to ke všemu ještě duel, v němž trenér Unai Emery šetřil většinu hráčů základní sestavy, o čemž vypovídá i fakt, že od začátku nastoupil i útočník Babá. Střelecké vysvědčení? Jedna ubohá trefa, za rozhodnutého stavu na Bernabéu. Byť se v poháru mohl po trávníku proběhnout o něco víc, je nad slunce jasné, že nepatří mezi oblíbené koně Unaie Emeryho, což se po loňském ročníku, v němž nasázel gólů hned deset, moc nečekalo.

Proto hodně překvapila skutečnost, že Sevilla, jenž potřebuje peníze jako sůl se postavila zády k nabídce, která přišla pro hráče s tak malou váhou v aktuálním kádru. Navíc z Premier League a rozhodně nešlo o zanedbatelnou částku. Ovšem Unai Emery o této nabídce věděl a žádal prezidenta Del Nida, aby ho neprodával. Očividně ho poslechl.

Týmem, jenž svého času toužil po službách devětadvacetiletého odchovance Jaénu, nebyl nikdo jiný než Swansea. Její vůdce Michael Laudrup zná levého záložníka naprosto do detailu ze svého působení v Getafe, kde společně došli až do finále domácího poháru Copa del Rey v roce 2008. Dánský odborník se domnívá, že hernímu stylu Manu del Morala by anglická nejvyšší soutěž sedla jako ulitá. 

Nabídka byla opravdu zajímavá. Posuďte sami: welšský klub chtěl zaplatit 800.000 eur za hostování až do konce června a kdyby v tomto časovém období nastoupil alespoň do 60% odehraných zápasů, musel by klub, v němž již působí několik fotbalistů se zkušenostmi z Primera División, zaplatit šest milionů eur, samozřejmě bez oněch osmi set tisíc. Sevilla si vzala čas na rozmyšlenou, nabídku zvážila, posoudila, prozkoumala a bůhvíco ještě a nakonec smetla ze stolu.

V Anglii se spekuluje o tom, že by se Swansea mohla v létě s nabídkou znovu vrátit a dokonce prý nejen tento klub, ale i další z anglické nejvyšší soutěže. I samotný Manu má takový nepříjemný pocit, že jeho kariéra v Seville je pravděpodobně u konce a Del Nido tak už asi s prodejem nebude váhat. Jestli se tedy nápadníci do Seville vrátí. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace