Sevilla využila opci na Martína Cácerese, Zokora odchází

Martín Cáceres (© marca.es)

Sevilla změnila hostování Martína Cácerese z Barcelony na trvalý přestup, naopak Didier Zokora klub opouští.

"Sevilla s definitivní platností získala hráče, který i přes zranění a některé výpadky formy předváděl velmi dobré výkony," stojí v oficiálním prohlášení Andalusanů. Martín Cáceres podepsal smlouvu na čtyři roky, Sevillu vyjde uplatnění opce na 3 miliony eur, další 1,5 milionu eur může do Katalánska putovat ve formě bonusů za účast Rojiblancos v Lize mistrů v příštích 4 letech.

Martín Cáceres začal právě skončenou sezónu, během které nastoupil v Primeře k 25 zápasům, na pozici stopera, kde však nepřesvědčil. Po přesunu na pravý kraj obrany se stal jedním z klíčových fotbalistů Nervionenses, dobrými výkony pomohl ke konečnému pátému místu v La Lize.

Nervión naproti tomu opouští Didier Zokora. Záložník z Pobřeží slonoviny sice před několika dny uvedl, že nechce přestoupit do Turecka, ale do Francie či Anglie, turecký Trabzonspor však na své oficiální webové stránce uvedl, že hráče získal do svých řad. Sevilla by měla inkasovat 5 milionů eur.

Zokora přišel na Pizjuána v létě 2009 z Tottenhamu, na výbornou první sezónu ve Španělsku však nedokázal v té druhé navázat kvůli nevyrovnaným výkonům. V dresu Sevilly odehrál více než 90 soutěžních zápasů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace