Sevilla zpeněžila Wöbera a Ben Yeddera, posílí ji Rony Lopes

Wissam Ben Yedder (© marca.es)

Hned dva obchody uzavřely Sevilla a Monaco. Do Francie se stěhuje Wissam Ben Yedder, opačným směrem Rony Lopes.

Odchod Ben Yeddera byl považován za hotovou věc, nakonec k němu došlo později, než se předpokládalo. Monaco zaplatilo za služby 29letého útočníka 40 milionů eur, tedy výši výkupní klauzule, což znamená, že se Ben Yedder stal nejdražším prodejem v klubové historii. Dosavadním maximem bylo 37 milionů eur získaných od Barcelony za Dani Alvese.

Ben Yedder mění dres po třech letech, během kterých odehrál za Sevillu 138 utkání a vstřelil 70 branek a přidal 22 asistencí. Bilance gólu každých 129 minut řadí Ben Yeddera mezi nejefektivnější útočníky, kteří na Pizjuánu působili.

Společně s Ben Yedderem opouští klub také Max Wöber, kterého koupil Salzburg za 12 milionů eur, tedy takřka identickou cifru, za jakou jej získala Sevilla po minulé sezóně v Ajaxu. Mladý stoper předchozích šest měsíců v Seville hostoval, i kvůli zranění kolena ovšem zasáhl jen do sedmi ligových mačů.

Stadion Sevilly je novým fotbalovým domovem Rony Lopese, jehož prozměnu Andalusané přetáhli z Monaca za 20 milionů eur. Smlouva byla podepsána na pět roků a Sevilla si od 23letého portugalského křídelníka slibuje, že naváže na 21 branek a 14 asistencí, které zaznamenal během dvou let a 82 utkání za Monaco.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace