Sevillské derby předčasně ukončeno, boj na sítích pokračuje

Joan Jordan v sevillském derby

Derby mezi fotbalovými rivaly ze Sevilly je ve Španělsku považováno za nejvyhrocenější. Nic si s ním nezavdá souboj žádných dalších rivalů. Když jde v Seville o výhru ve fotbale, jde všechna čest a fairplay stranou. A proto není divu, že se střetnutí španělského poháru nedohrálo a po zranění hráče předmětem vhozeným z tribun bylo ještě v prvním poločase ukončeno.

Utkání Copa del Rey, španělského poháru, mohlo nabídnout strhující podívanou mezi Realem Betis a Sevillou. Městská rivalita ale nastavila fotbalovým fanouškům nepěkné zrcadlo. Sobotní utkání na staionu Villamarína bylo přerušeno již v 39.minutě za stavu 1:1 poté, co dlouhá pvc trubka hozená z kotle domácích fanoušků zasáhla do hlavy hráče Sevilly Joana Jordána v době, kdy se svými spoluhráči oslavoval parádní vyrovnávací gól Fekira.

Jordán, jak je patrné i na videu, se okamžitě skácel k zemi a držel se za hlavu. Témět okamžitě se dokázal postavit zpět na nohy a za asistence lékařského týmu odešel z hřiště. Hráč byl vzápětí odvezen do nemocnice k vyšetření. Na stadionu mezitím tragikomické představení pokračovalo a po dvaceti minutách přerušené hry oznámil rozhodčí Ricardo de Burgos, že z rozhodnutí španělské fotbalové federace je zápas ukončen a o jeho dalším osudu se bude rozhodovat. V oficiálním zápise se pak objevila poznámka o tom, že Jordán byl zraněn 50 centimetrovou dutou plastovou trubkou vhozenou z kotle příznivců Betisu.

Termín pro dohrání zápasu zatím nebyl uveřejněn, ale je velice pravděpodobné, že dohrávka proběhne před prázdnými ochozy stadionu. Sevillské derby je svou vyhrocenou rivalitou proslavené. V roce 2007 upadl trenér do bezvědomí trenér Sevilla Juande Ramos poté, co jej fanoušci Betisu zasáhli lahví. Letošní derby má ovšem dohru především na sociálních sítítch.

Debatu rozvířil záložník domácího týmu, Victor Camarasa, svým tweetem. „Jedná se o ostudný a neospraveditelný čin někoho, kdo nemá s fanouškem Betisu nic společného. Doufám, že je Joan v pořádku, ale všichni jsme na hřišti včetně čtvrtého rozhodčího slyšeli pobídku trenéra, aby Joan dělal, že se mu točí hlava a spadl na zem. Neříkám, že Jordan něco nasimuloval, jen opakuji, to co bylo slyšet na hřišti.“ Ke svému spoluhráči se přidal i obránce Juan Miranda, který čin ostře odsoudil, zároveň ale potvrdil slova Camarasy o tom, že trenér Sevilly vybízel hráče k simulaci.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace