Sevillské žně: 11 branek a hladké postupy

Betis slaví postup (© marca.es)

Ve velkém stylu si fotbalisté Sevilly a Betisu zajistili postup do základní fáze Evropské ligy. V odvetách čtvrtého předkola nasázeli svým soupeřům celkem 11 branek.

Śląsk Vratislav - Sevilla 0-5 (22. Rakitić, 38. a 87. Bacca, 71. Jairo, 78. Perotti), první zápas 1-4, postupuje Sevilla

Sevilla splnila první cíl sezóny - kvalifikovat se do Evropské ligy. A Andalusanům se to povedlo ve velkém stylu, když po domácí výhře 4-1 smetli Śląsk Vratislav i v odvetě, a to 5-0.

Śląsk přitom začal velkým náporem, ale Sevilla ho přežila ve 22. minutě vypálil Rakitić z dálky a i díky nejistému brankáři domácích skončil balón až v síti. Právě Rakitić byl společně s Rabellem a Jairem nejlepším hráčem na hřišti.

Ještě v první půli přidal pojistku Bacca. Druhý poločas už byl jen ve znamení Sevilly, která výborný výkon vyšperkovala dalšími třemi góly, když se postupně trefili Jairo, Perotti a Bacca. Mužstvo Unaie Emeryho slaví bezproblémý postup.

Betis - Jablonec 6-0 (17. Rubén Castro, 28. Beneš (vl.), 50. Matilla, 57. Jorge Molina, 73. Braian Rodríguez, 81. Xavi Torres), první zápas 2-1, postupuje Betis

Také městský konkurent Sevilly Betis si s chutí zastřílel, když na stadionu Benita Villamarína vyprášil Jablonec vysoko 6-0. To v kombinaci s výhrou 2-1 z úvodního duelu znamená pro Verdiblancos přesun do základní skupiny Evropské ligy.

Zatímco doma byl Jablonec favoritovi důstojným soupeřem, tak na Villamarínovi se už veškeré dění odehrávalo jen jedním směrem. Už v prvních 45 minutách zajistili Betisu vedení Rubén Castro a vlastní gól Beneše.

Ve druhém dějství přidali Andalusané ještě čtyři přesné zásahy, a sice zásluhou Matilly, Jorge Moliny, Braiana Rodrígueze a Xavi Torrese. Betis se konečně dočkal zasloužené odměny, která se mu i přes dobré výkony v lize vyhýbala.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace