Sezóna 2012/2013 očima fanoušků - Real Sociedad

Real Sociedad

V desátém díle se dozvíme jak sezónu Errealy hodnotí fanoušek donostia...

Jak bys zhodnotil sezonu 2012/2013 ?

donostia: Uplynulá sezóna nejde hodnotit jinak, než jako velmi povedená. I přes pomalejší rozjezd v lize a poměrně brzké vypadnutí z Copy, je jednoznačně nejlepší za posledních 10 let. Od 5.listopadu tým poznal pouze 2x hořkost porážky z 29 odehraných zápasů (na Bernabéu a Coliseu). A možnost poprat se o Ligu Mistrů je krásnou odměnou po takové sezóně.

Kterého hráče bys za uplynulou sezonu vyzdvihnul a kdo tě naopak zklamal?

donostia: Vyzdvihnout by se dalo vícero hráčů, ale největší progres v této sezóně předvedl jednoznačně Illarra. Převzal dirigentskou taktovku od skončivšího Aranburua a zhostil se jí naprosto úžasně. O tom svědčí i nemalý zájem o jeho osobu v momentálním přestupním období. Nejen že dovedl Errealu do předkola LM, ale také po sezóně získal zlato na ME U21 a byl hodnocen velmi kladně i na této mezinárodní akci.

No a vybrat zklamání je podstatně těžší, letos žádný z hráčů vyloženě nezklamal, takže vyberu hráče, který zklamal ve své primární činnosti. Tím je Diego Ifrán, přestože když nastoupil, tak hrál většinou velmi dobře, tak na útočníka je vizitka 2 gólů za víc jak tisíc odehraných minut zoufale málo.

Erreala má za sebou velice vydařený rok, v němž odehrála nejeden atraktivní zápas, který se ti nejvíce líbil?

donostia: Nejhezčí zápasy bych vybral hned dva a to jsou - zápas na Mestalle (vítězství 5:2) a doma s Barcelonou (obrat z 0:2 na 3:2)

Fotbalový klub z města San Sebastián se dostal přesně po 10-ti letech opět do Ligy mistrů. Sociedad byl po podzimu devatý a na čtvrtý Betis ztrácel 8 bodů, přesto se ale dokázal přes úžasnou spanilou jízdu na jaře dostat v posledním kole do milionové soutěže, díky zaváhání Valencie v Seville a vítězstvím 1:0 na Riazoru. Jak to vnímáš jako fanoušek? Určitě s tím málo kdo před sezónou počítal, že právě mančaft Philippe Montaniera dosáhne tak velkého úspěchu.

donostia: Tak jako fanoušek z toho mám samozřejmě ohromnou radost, ale abych tě opravil, tak v LM ještě zdaleka nejsme. Teď nás čeká poslední krok a ten je jak známo nejtěžší. Ale i pouhá možnost zahrát si o tuto soutěž je skvělou příležitostí. Ale abych řekl pravdu, tak jsem byl minulý rok dost zklamaný, už loni byl tým dostatečně kvalitní, aby bojoval o první půlku tabulky, ale velmi často ztrácel zbytečně body. I letos jsem byl přesvědčený, že máme na to, rvát se o EL. Ovšem to, co přišlo v listopadu a vydrželo až do konce sezóny, předčilo i mé idealizované představy.

Kde nastal hlavní zlom sezóny? Jaktože to začlo po zimě najednou šlapat?

donostia: Opět bych si dovolil trochu tě opravit, šlapat to začalo už na začátku zimy. Hlavní zlom byl dle mého zápas na Mestalle, tam si tým dokázal, že může hrát výborný fotbal i s týmy z tradiční špičky soutěže a dokáže je přehrát. A další ohromná injekce pro sebevědomí hráčů, byl domácí obrat proti Barceloně (který už bychom si mohli skoro nechat patentovat).

A u Philippe Montaniera zůstaneme. Jak se stavíš k jeho odchodu a podpisu tříletého kontraktu v Rennes? Není to škoda ztratit takového trenéra zrovna před sezónou, kdy se na Anoetě bude hrát Liga mistrů?

donostia: Stavím se k tomu tak, jak to je. Samozřejmě momentálně je mi líto že odchází a je to škoda pro tým, který ho znal a očividně si nakonec vyhověli. Na druhou stranu nemůžu říci, že jsem mu vždy během jeho působení věřil, ale podle posledního půlroku byla zřejmě cesta kterou zvolil cestou správnou. Je očividné, že chtěl do domácí soutěže a jelikož se vždy choval ke klubu korektně, tak mu mohu jen poděkovat za odvedenou práci a popřát hodně štěstí v novém týmu.

Vzpomeneš si na nejkurióznější moment který se ti stal během této sezóny?

donostia: Kuriózních momentů jsem asi moc neprožil a tak jediné co mě tak napadá je, když jsem se vracel domů z Londýna a přesně v tu dobu se hrálo baskické derby na San Mamés. Tak jsem celý zápas hypnotizoval livescore na mobilu a slavil pokaždé když naskočil gól.

Jaká branka Realu Sociedad byla podle tebe letos nejhezčí?

donostia: Erreala - Valladolid 4:1, gól Antxona na 3:0 ve 45.minutě. Skvělý pas z vlastní poloviny za obranu od Zurutuzy, zpracování do vzduchu a střela (balón se dotkl znovu země až v bráně). http://www.youtube.com/watch?v=IljqcjMf6BU

Který tým tě nejvíce překvapil co se týče umístění, výkonů, výsledků?

donostia: Když pominu, že mě překvapila Erreala, tak volím jednoznačně Betis. Od Verdiblancos jsem rozhodně útok na evropské poháry nečekal.

A který tě nejvíce zklamal?

donostia: Zklamání je pro mě bohužel Depor. Doufal jsem, že po návratu se trochu stabilizují, budou hrát slušný fotbal a udrží Primeru. Stal se však pravý opak.

Co si slibuješ od nadcházející sezony?

donostia: Od nadcházející sezóny si slibuji evropské poháry (ať už to bude LM nebo EL). Také doufám, že budeme pokračovat v atraktivním ofenzivním pojetí fotbalu a že se dokážeme vypořádat s plnějším kalendářem natolik, abychom mohli předvádět dobré výkony ve všech soutěžích.

Děkuji donimu za jeho čas a odpovědi.

V příštím díle zůstaneme v baskickém regionu, na plánu máme fanoušky Athleticu. :)

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace