Sezóna na ho.no, řekl Carvajal. Statistiky mu dávají za pravdu

Dani Carvajal (© marca.es)

Real Madrid zakončí letošní sezónu bez velké trofeje, získaný pohár na mistrovství světa klubů nemůže zakrýt, že na Bernabéu prožívají rok hrůzy.

Během jediného týdne přišel Bílý balet o veškeré iluze a naděje. Vypadnutí s Barcelonou z Copy, prohra se stejným soupeřem v lize, která definitivně vyřadila Madriďany z boje o titul, a kolaps v odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Ajaxu. Právě milionářská soutěž byla pro Real Madrid v posledních třech letech oázou, která dala zapomenout na problémy v lize a domácím poháru.

Jenže letos skončila krachem i cesta za ušatou trofejí. Real Madrid byl v dvojzápase Ajaxem převýšen fotbalově i odhodláním. Dani Carvajal si po zápase nebral servítky: "Během týdne jsme vše ztratili. Není pro to omluvy. Nikdy jsem takový pocit nezažil, neumím to vysvětlit. Soupeř byl lepší, zasloužil si postup. Musíme ukázat tvář a za nic se neschovávat. Je to sezóna na ho.no."

Statistiky dávají zkušenému obránci za pravdu. Real Madrid prohrál čtyři domácí zápasy za sebou, což se mu v historii stalo jen jednou. Porážka 1-4 s Ajaxem je prozměnu jeho nejhorším debaklem na Bernabéu v rámci Ligy mistrů. Již v šesti utkáních letošní sezóny padli Blancos rozdílem tří a více branek, což se jim naposledy přihodil v ročníku 1950/1951.

Další a další čísla ukazují, že něco se musí změnit. Odvolání Santiaga Solariho se zdá být hotovou věcí, velkých pohybů se podle všeho dočká i kádr. Kroos, Bale a další zdá se už nemají klubu co dát. Na Bernabéu končí jeden cyklus. Cyklus, který přinesl historické úspěchy, ale nyní už nevyzařuje žádnou energii.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace