Shrnutí 9. kola Primera División

Hráči Realu Sociedad (© marca.es)

V čele La Ligy je po devátém kole Real Sociedad, Barcelona uspěla, Real Madrid naopak utrpěl debakl.

Kolo začalo remízou mezi Elche a Celtou Vigo. Nebezpečnější hosté nedokázali využít ani ty nejlepší šance, pozice treneŕa Óscara Garcíi proto zůstává nalomená. Už ve čtvrté minutě využil pokutový kop Fidel, jehož trefu před pauzou zneutralizoval Iago Aspas. Ofenzivní snažení Celty ve druhém dějství výsledek nepřineslo, takže si oba celky připisují po bodu.

Stejným výsledkem skončil i zápas mezi Huescou a Eibarem, v tomto případě budou zklamaní domácí, kteří měli převahu a blíže ke třem bodům. Na gól Burgose z prvního poločasu odpověděl ve druhém Rafa Mir hlavičkou o zem. Posledních dvacet minut už vážnější vzrušení nepřineslo.

Barcelona si poradila s Betisem vysoko 5-2. Po pětačtyřiceti minutách platil stav 1-1 po zásazích Dembélého a Sanabrii. Ve druhém poločase se dostal do hry do té doby na lavičce odpočívající Lionel Messi a Barceloně se začalo dařit. Góly Griezmanna a samotného Messiho z pokutového kopu si vytvořila náskok, který sice dočasně snížil Loren, avšak poslední slovo patřilo na Camp Nou domácím. Messi a Pedri uzavřeli manitu, kterou Barcelona nadělila na svém stadionu stejnému soupeři i vloni.

Výrazně skromnější byl gólový příděl v souboji Sevilly s Osasunou. O jediný gól se postaral Lucas Ocampos z opakované penalty v 59. minutě. Sevilla i přes územní převahu zápasila i s únavou z náročného programu, bojovného soupeře nakonec udolala 1-0.

Naopak Atlético nedalo šanci Cádizu, jemuž nasázelo čtyři góly, dva v každém poločase. Simeoneho parta pokračuje ve skvělé formě, dva góly zaznamenal zářící Joao Félix, mezi jehož trefy z 8. a 90. minuty vtěsnali své úspěchu Marcos Llorente a Luis Suárez.

Vzrušujících sedm minut, během kterých padly tři góly, nasměrovalo Villarrealu k vítězství na Coliseu. Na Alcácerovu branku rychle zareagoval krásnou táhlou střelou Arambarri, jenže Villarreal si vzal vedení Triguerosem okamžitě zpět. V 62. minutě uzavřel gólový účet pojistkou Gerard Moreno.

Koronavirem zdecimovaná Granada nestíhala v Reale Areně, kde prohrála 0-2. Monreal a Oyarzabal z penalty v rozmezí pěti minut úvodní půle rozhodli, Granada se mohla vrátit do utkání až v závěru, kdy byl vyloučen Le Normand a hosté o chvíli později kopali penaltu. Machís však neproměnil a potvrdil zmar Andalusanů. Real Sociedad se vyhoupl do čela tabulky.

Levante jen remizovalo s Alavésem 1-1, přestože hrálo 60 minut v početní výhodě. Na brzký gól Lucase Péreze zareagoval nedlouho po úvodu druhé půle Morales, ve zbytku střetnutí ale domácí útočili příliš zbrkle na to, aby mohli pomýšlet na lepší výsledek.

Real Valladolid konečně poprvé zvítězil, jeho obětí se stal nepřesvědčivý Athletic. Také v tomto zápase nebyla nouze o penalty, proměnili ji Orellana a Williams. Víteznou trefu zaznamenal Maranhao.

Pořádně rušných 90 minut bylo k vidění na Mestalle. Real Madrid se ujal vedení Benzemovou tvrdou střelou, poté už stříleli branky jen domácí, a to především z pokutových kopů. Z puntíku se třikrát prosadil Carlos Soler, nepohodu hostů potvrdil i vlastní gól Varana. Valencia se nadechla čerstvého vzduchu na úkor obhájce, kterého vyškolila výsledkem 4-1.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace