Shrnutí druhých zápasů osmifinále Copa del Rey

Na San Mamés se hrál napínavý zápas. (© marca.es)

Sevilla, Deportivo a Barcelona si zajistily postup do čtvrtfinále Copa del Rey.

Sevilla po vítězství 5-3 v domácím prostředí nedala v odvetě Málaze šanci a na hřišti soupeře zvítězila hladce 3-0. Skóre se poprvé měnilo krátce po změně stran, kdy parádní Romaricova rána z přímého kopu zapadla do horního rohu branky. Perotti a Luís Fabiano dali výsledku definitivní podobu. V dresu Málagy debutovali čtyři z pěti zimních posil, ale první zápas se jim nepovedl.

Podstatně více se na postup nadřelo Deportivo, které bylo díky brance Arteagy krok od vyřazení, jenž Córdoba se o postup, který už měla v kapse, sama připravila zbytečnou penaltou Sesmy, kterou proměnil Adrián. Útočník domácích přidal v prodloužení další dva zásahy, dokončil svůj hattrick a poslal favorita do čtvrtfinále.

Pořádné drama bylo k vidění v katedrále. Athletic dlouho vzdoroval Barceloně, která se však přesto nakonec ujala vedení, když se trefil sváteční střelec Abidal. Šest minut před koncem utkání ale Fernando Llorente vstřeli vyrovnávají gól. Lvům v té chvíli stačil k postupu další přesný zásah, ale k němu nedošlo. Katalánci tak doslova vydřeli v napínavém duelu přesun do dalšího kola.

Getafe promarnilo náskok z Benito Villamarín a v odvetě podlehlo Betisu 1-3, což znamená pro lídra Segundy překvapivý postup. Zasloužili se o něj Jorge Molina jedním a Rubén Castro dvěma góly, snížení Casquera přišlo pozdě.

Do dalšího kola se protlačila také Almería, která i v odvetě porazila Mallorcu poměrem 4-3. Piatti a Juanma Ortiz se zapsali do střelecké listiny dvakrát a dali svému týmu vedení 4-0. Mocný finiš Mallorcy zařídili dvakrát Cavenaghi a jednou Pereira, na postupu Andalusané to ovšem nic nezměnilo.

Villarreal po bezbrankové remíze na Mestalle prohrával v odvetě na El Madrigal s Valencií o poločase 0-2, ale skvělým obratem ve druhém dějství otočil skóre na 4-2, což znamená, že právě Žlutá ponorka se protlačila do další fáze.

Čtvrtfinále si zahraje i Atlético Madrid, které remizovalo na půdě Espanyolu 1-1, což mu v kombinaci s domácí výhrou 1-0 stačí k postupu.

Real Madrid podlehl Levante 0-2, góly dali Xisco z penalty a Sergio povedeným přímým kopem. Překvapivý výsledek neomlouvá ani sestava, která byla složená z fotbalistů. kteří nehrají pravidelně. I tak ale Bílý balet postoupil, neboť na Bernabéu svého soka vyprášil poměrem 8-0.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace