Shrnutí Primera División 2010/2011 - Atlético

Znak Atlética (© as.com)

Primera División zavřela brány za ročníkem 2010/2011, je proto čas na rekapitulaci. A to formou seriálu dvaceti článků, přičemž v každém z nich bude zhodnocen jeden z účastníků.

Klady i zápory působení každého celku v právě skončené sezóně nejvyšší soutěže a zamyšlení, proč skončil zrovna tam, kde skončil.

Postupovat budeme směrem od nejhorších po nejlepší. Čtrnácté pokračování patří Atléticu Madrid, které nenaplnilo naděje, že by mohlo být černým koněm sezóny.

Atlético (7. místo, 58 bodů, bilance 17-7-14, skóre 62:53)   -   Týmové statistiky

Atlético bylo i v sezóně 2010/2011... Atléticem. Tým, od kterého můžete čekat to nejlepší, ale i to nejhorší. A to několikrát během sezóny. Jako na horské dráze. Vzestupy a pády Los Colchoneros se až příliš střídají. Být fanouškem červenobílých Madriďanů, to je občas pořádný nápor na nervovou sestavu.

Přitom letos to vypadalo, že konečně nastane rok R, kdy Atlético zamíchá pořadím v horních patrech tabulky. Po triumfu v Evropské lize přišel skalp Interu Milán v Super Cupu, podařilo se udržet Sergia Agüera či Diega Forlána, kolem kterých kroužila řada zájemců.

Přišly zajímavé posily do obrany, tradiční Achillovy paty Atlética, v podobě Godína a Filipeho. A nadšení podpořila první dvě kola, která zvládli Quiqueho svěřenci za plný počet bodů. První pochyby nastaly, když vedení prodala Juana Manuela Jurada do Schalke, čímž se zbavilo jediného skutečně tvořivého záložníka v kádru.

Postupem času sypaly další sůl do ran nepovedené výsledky, které nedaly Atléticu reálnou šanci bojovat v závěru ročníku o vytouženou Ligu mistrů, spory v kabině, které se podepsaly zejména pod Diega Forlána a Álvara Domíngueze. Druhý jmenovaný jako by ze dne na den ztratil důvěru trenéra a šel s výkony postupně dolů, Uruguayec se možná zapomněl na přesezónním světovém šampionátu...

Kun Agüero vymazal nevýraznou první polovinu roku skvělou formou v odvetné části. Definitivně se mezi nejlepšími brankáři ligy usadil mladík David de Gea, Koke prokázal svůj talent. A Luis Perea nebyl nejhorším hráčem Los Colchoneros. Toť ty dobré zprávy.

Mezi ty špatné už poněkud tradičně patřilo vše, co řeklo nebo udělalo duo Enrique Cerezo a Miguel Ángel Gil Marín. Zimní nákupy Eliase a Juanfrana se proměnily v propadáky... Atlético přesto může označit sezónu za alespoň z části zachráněnou, neboť se díky průběhu Copy protlačilo do Evropské ligy i ze sedmého místa.

Hvězda sezóny

Kun Agüero - Argentinský štírek měl pomalejší rozjezd roku, ale postupem času se stal skutečným tahounem týmu, jenž při dlouhodobém půstu kolegy Diega Forlána góly pomohl k pohárové Evropě.

Zklamání sezóny

Diego Forlán - Osm ligových branek, to je na bývalého držitele Trofeo Pichichi málo. Ale nejde pouze o to, Forlán na hřišti po většinu sezóny připomínal tělo bez duše, což je pro fanoušky více znepokojující, než nevýrazné číslo v kolonce gólů...

Hodnocení sezóny

6/10 - Lehce nadprůměrná. Tak by se dala zhodnotit sezóna, během které Atético opět své příznivce, kteří jsou jedni z nejlepších ve Španělsku, zklamalo. Mužstvo mělo až příliš problémů na to, aby se mohlo rvát o kýženou Ligu mistrů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace