Shrnutí Primera División 2010/2011 - Hércules

Znak Hérculesu (© as.com)

Primera División zavřela brány za ročníkem 2010/2011, je proto čas na rekapitulaci. A to formou seriálu dvaceti článků, přičemž v každém z nich bude zhodnocen jeden z účastníků.

Klady i zápory působení každého celku v právě skončené sezóně nejvyšší soutěže a zamyšlení, proč skončil zrovna tam, kde skončil.

Postupovat budeme směrem od nejhorších po nejlepší, ve druhém díle přišla řada na Hércules, jehož prvoligové dobrodružství mělo jepičí život.

Hércules (19. místo, 35 bodů, bilance 9-8-21, skóre 36:60)   -   Týmové statistiky

Hércules se vrátil do Primery domácí prohrou s Athleticem v prvním kole, která ukázala, že mužstvo z Alicante nečeká snadný rok. Pak však přišla senzační výhra na Nou Campu, kterou doplnily další povedené výsledky. O svěřencích Estebana Viga se najednou začalo hovořit jako o možném černém koni Primery.

A proč ne? Hvězdné letní příchody Nelsona Valdeze, Davida Trézégueta a Roystona Drentheho dávaly tušit, že Hércules by mohl mít vyšší cíle, než jsou ty tradiční nováčkovské. A další týdny a měsíce těmto spekulacím nahrávaly. Jenže ve druhé třetině soutěže se začaly množit problémy.

Do té doby skvostně hrající Drenthe začal sbírat pokuty za rychlou jízdu, pozdní příchody na tréninky a nakonec se rozhodl stávkovat, neboť mu na účet nepřicházela výplata. David Trézéguet dával branky, jenže pouze v domácích zápasech, mimo Rico Pérez byl francouzský veterán neškodný. A zasekl se i Nelson Valdez, kolem něhož v lednu kroužil Real Madrid. Portillo promarnil další rok.

Obrana Hérculesu nebyla dobrá, ale hlavní problém byl v ofenzivě, 36 vstřelených branek za sezónu je druhé nejnižší číslo v soutěži. Na řadu přišla tradiční snaha mužstvo nabudit novým trenérem, Estebana Viga nahradil Miroslav Đukić. Ale nové koště tentokrát nemetlo o nic lépe.

Prohry se začaly hromadit, do médií pronikaly stále prapodivnější vyjádření některých hráčů v čele s Trézéguetem. Sestup se stal nevyhnutelným, Hércules získal jistotu pádu zpět do Segundy po jediném roce mezi elitou tři kola před koncem.

Prezident Valentín Botella hodil sestup na zlého kluka Drentheho, zapomněl však zmínit i své chyby. Hércules až příliš rozhazoval a nyní řeší, jak se zbavit potíží nejen sportovních, ale také finančních. V Alicante mají nad čím přemýšlet...

Hvězda sezóny

Kiko Femenía - Mladík ve službách Hérculesu zažil hrůzostrašný debut proti Athleticu, kdy ho popadla úzkost, které ho zbavila až podpora spoluhráčů. Kiko hodil úvodní nezdar za hlavu a stal se jedním z nejlepších hráčů svého týmu, jenž na rozdíl od slavnějších kolegů netrpěl takovými výpadky formy.

Zklamání sezóny

Royston Drenthe - Je to k nizozemskému rychlíkovi možná trochu nefér, protože po fotbalové stránce patřil mezi to vůbec nejlepší, co Hércules zejména v první polovině sezóny nabízel. Jenže Drenthe si vše pokazil sám svým přístupem, stávkováním a mimofotbalovými problémy, které se podepsaly na celém týmu.

Hodnocení sezóny

3/10 - Skvělý vstup, vystřízlivění, tvrdý pád. Hércules nenaplnil svůj potenciál a s Primerou se po jediném roce loučí. Mužstvo převedlo dobrou první polovinu sezóny, v té druhé však zcela vyhořelo. Závěr ročníku byl už pouze ve znamení dohadů, hádek a obviňování se. To v nejvyšší soutěži nemůže přinést nic dobrého.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace