Shrnutí Primera División 2010/2011 - Valencia

Znak Valencie (© as.com)

Primera División zavřela brány za ročníkem 2010/2011, je proto čas na rekapitulaci. A to formou seriálu dvaceti článků, přičemž v každém z nich bude zhodnocen jeden z účastníků.

Klady i zápory působení každého celku v právě skončené sezóně nejvyšší soutěže a zamyšlení, proč skončil zrovna tam, kde skončil.

Postupovat budeme směrem od nejhorších po nejlepší. Osmnáctá zastávka má jméno Valencia, kterou neoslabily ani odchody největších hvězd.

Valencia (3. místo, 71 bodů, bilance 21-8-9, skóre 64:44)   -   Týmové statistiky

Hodně se spekulovalo o tom, jak moc Valencii oslabí odchody Davidů Villy, jenž zamířil do mistrovské Barcelony, a Silvy, který vyměnil Primeru za anglickou Premier League, kam přestoupil do Manchesteru City. A fanoušci Netopýrů mohou být spokojení, mužstvo fungovalo i bez nich na jedničku.

Valencia s přehledem vyhrála ligu ostatních, jak se začalo přezdívat osmnácti celkům La Ligy, které se v současnosti nemohou rovnat Barceloně a Realu Madrid. Skvělý útok a obrana, která předvedla několik hrůzostrašných představení, ale jinak pracovala dobře. To byly hlavní zbraně svěřenců Unaie Emeryho.

Právě postava trenéra byla několikrát v sezóně hodně kritizována, ale Unai Emery cíl splnil a navíc i letos Valencia předváděla po velkou část ligového ročníku na pohled velmi dobrou hru. Slabinou byly překvapivě výkony na Mestalle, naopak ve venkovních zápasech si Netopýři libovali.

Podařily se posily do útoku. Aritz Aduriz a zejména Roberto Soldado ukázali, že dokážou Davida Villu nahradit. První jmenovaný prožil velmi dobrou první polovinu roku, zatímco Soldado se rozjížděl pomaleji, ale v odvetné části exceloval.

Podobné to bylo i mezi třemi tyčemi, kde došlo ke generační výměně. Césara Sáncheze v průběhu soutěže nahradil na pozici jedničky Vicente Guaita, jehož neskutečný zákrok proti Fritzlerovi z Hérculesu se stal jedním z momentů sezóny.

Celkově se ale dá říci, že nikdo jiný výrazně nevyčníval. Valencia fungovala dobře jako celek. Unai Emery vykonal i v letošní sezóně velmi kvalitní práci, za což byl odměněn prodloužením smlouvy. Titul ligy ostatních je ve správných rukách.

Hvězda sezóny

Roberto Soldado - V úvodu sezóny se posila z Getafe nepotkala s ideální formou. Ta ale měla s postupujícím časem vzestupnou tendenci, Soldado se zařadil mezi nejlepší forvardy soutěže, 18 ligových branek hovoří samo za sebe.

Zklamání sezóny

Miguel Brito - Doba, kdy Miguel patřil mezi nejlepší pravé beky ligy, pominula. Zhoršená výkonnost potká každého hráče, jenže Portugalec se zas a znovu zaplétá do mimofotbalových skandálů, čímž škodí nejen sám sobě...

Hodnocení sezóny

8/10 - Valencia šla za svým cílem pevným krokem od začátku do konce. Dobré výsledky, dobrá hra, zlepšující se finanční situace klubu... Netopýři mohou být nadmíru spokojení.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace