Shrnutí Primera División 2010/2011 - Villarreal

Znak Villarrealu (© as.com)

Primera División zavřela brány za ročníkem 2010/2011, je proto čas na rekapitulaci. A to formou seriálu dvaceti článků, přičemž v každém z nich bude zhodnocen jeden z účastníků.

Klady i zápory působení každého celku v právě skončené sezóně nejvyšší soutěže a zamyšlení, proč skončil zrovna tam, kde skončil.

Postupovat budeme směrem od nejhorších po nejlepší. Centrem sedmnáctého dílu je Villarreal, jehož povedený rok byl po zásluze odměněn čtvrtým místem.

Villarreal (4. místo, 62 bodů, bilance 18-8-12, skóre 54:44)   -   Týmové statistiky

Villarreal se vrací mezi evropskou smetánku, tedy za předpokladu, že úspěšně zvládne předkolo Ligy mistrů, neboť v letošní sezóně Primera División zaslouženě obsadil konečnou čtvrtou pozici.

Žlutá ponorka zejména v první polovině sezóny předváděla skvělý fotbal plný kombinací a útočných výpadů, což ji dlouho drželo na třetím místě. O to přišla parta Juana Carlose Garrido kvůli nestabilním výkonům v odvetné části soutěže, kdy se na Villarrealu začala projevovat nejen fyzická, ale také psychická únava.

I tak si na El Madrigal mohou mnout ruce, protože za sebou mají povedený rok. Villarreal se v něm mohl pochlubit solidní ofenzivou a jednou z nejlepších obran v lize. Mezi třemi tyčemi potvrdil své kvality Diego López, zkušenosti Carlose Marcheny určitě pomohly o poznání méně protřelému Musacchiovi.

Záložní řada byla největší chloubou žlutých. Z Bruna je reprezentant, který dokázal plnohodnotně zaskočit za Marcose Sennu, jenž se potýkal se zdravotními problémy, křídelníci Cani, autor senzačního gólu z poloviny hřiště do sítě Osasuny, který obletěl svět, a Cazorla jsou sázkou na jistotu. Jednou z hvězd sezóny se stal Borja Valero, nad jehož fotbalovými myšlenkami převedenými do reality plesalo nejedno srdce fotbalového fanouška...

Útok za středovou formací nezaostával. Giuseppe Rossi s 18 góly jeho hlavním tahounem, zapomínat se však nesmí ani na Nilmara a na Marca Rubena, který zvládl nahradit Brazilce v době jeho zranění... Smutný rok za sebou má Ángel, pro něhož skončila sezóna předčasně kvůli zpřetrhaným vazům v koleni.

Villarreal prostě fungoval velmi dobře jako celek, za což si Juan Carlos Garrido zaslouží pochvalu. A nic na tom nemění fakt, že se nakonec musel v boji o třetí příčku sklonit před Netopýry z Valencie.

Hvězda sezóny

Borja Valero - Giuseppe Rossi promine, ale hlavním tahounem Žluté ponorky byl zlatý letní nákup v podobě plešatého špílmachra. Borja Valero řídil téměř každou útočnou akci svého týmu, právě jemu se na El Madrigal tleskalo nejčastěji. Skvělý rok.

Zklamání sezóny

Cicinho - Brazilský pravý bek přišel z římského AS, aby nahradil dlouhodobě zraněného člena základní sestavy Ángela. Jenže to se mu nepovedlo. Na hřišti nepředvedl nic a jeho domovem se tak stala lavička.

Hodnocení sezóny

7,5/10 - Jedinou kaňkou na skvělé sezóně Villarrealu byl její závěr. Po většinu roku se Žlutá ponorka prezentovala atraktivní hrou, možnost poprat se o Ligu mistrů je zaslouženou odměnou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace