Simeone vyrovnal v titulech Aragonése. Torres se dočkal svého prvního

Fernando Torres (© marca.es)

Poté, co Atlético zvítězilo ve finále Evropské ligy proti Marseille hladce 3-0, se skloňují hlavně jména Diega Simeoneho a Fernanda Torrese.

Argentinský kouč vyrovnal šestým titulem legendárního Luise Aragonése, jenž byl dosud nejúspěšnějším koučem historie Atlética. Zatímco před čtyřmi roky zesnulý Aragonés vedl Madriďany celkově v 612 utkáních, Simeonemu stačilo k dosažení stejného počtu pohárů 377 střetnutí.

Liga, pohár, Supercopa, Super Cup a dvě Evropské ligy. To jsou úspěchy, které má Simeone zapsané v životopise, pokud jde o etapu na lavičce Atlética, která by měla pokračovat i v dalších letech. Osmačtyřicetiletý bouřlivák nedávno prodloužil v klubu smlouvu, přestože jeho přítelkyně Carla Pereyra prozradila, že PSG ho oslovilo s nabídkou, aby v létě mužstvo převzal po Emerym. Francouzský klub nabízel Simeonemu dvojnásobný plat, ani tak neuspěl.

Simeone už na Metropolitanu nebude trénovat Fernanda Torrese, jenž potvrdil, že Atlético opustí. A učiní tak ve velkém stylu - ziskem trofeje, která je jeho první v pruhovaném dresu. Torres působil v táboře Los Colchoneros ve dvou etapách - mezi roky 2001 až 2007 a 2015 až 2018. Po 403 zápasech a 127 nastřílených gólech se konečně dočkal poháru za klub, který mu otevřel dveře do velkého fotbalu.

"Je to radost, kterou nelze popsat. Splnil se mi dětský sen. Během kariéry jsem získal několik titulů, ale vždy jsem snil o tom, že na nějaký dosáhnu v dresu Atlética. Když jsem odcházel, nemyslel jsem, že se mi to ještě povede, ale pokud mě fanoušci Atlética něco naučili, tak že pokud bojujete, můžete dosáhnout čehokoliv. Budu jim navždy vděčný. A také spoluhráčům, ještě lepší pocit než pohár je ten, že jsem mohl být součástí takového týmu," uvedl Torres.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace