Simeoneho střídání jsou nejefektivnější, Berizzo šťastnou ruku nemá

Diego Simeone se svým asistentem Burgosem (© as.com)

Důležitou roli nehraje ve fotbalových zápasech jen úvodní jedenáctka, ale také střídající fotbalisté. Diego Simeone je dokáže využít nejlépe.

Dokládá to statistika, podle které si Atlético od momentů, kdy Argentinec v utkáních poprvé sáhl ke změně ve složení týmu, přilepšilo do tabulky o sedm bodů.

Díky střídáním změnilo Atlético stav střetnutí proti Rayu z 0-0 na konečných 1-0 (+2 body), identicky si vedlo proti Betisu (+2 body) a naposledy proti Athleticu dokonce otáčelo nepříznivý vývoj 0-1 na konečných 3-2 (+3 body).

Jestliže Simeone umí odhadnout, kým hru svého mužstva oživit, pak jeho protějšek z Athleticu Eduardu Berizzo naopak šťastnou ruku nemá, neboť jeho střídání uvrhla baskické Lvy do sedmibodové ztráty. A to i přes to, že hned v prvním kole Athletic po úpravách sestavy vstřelil vítězný gól proti Leganésu (+2 body). Následovaly ale ztráty - proti Huesce z 2-0 na 2-2 (- 2 body), proti Realu Madrid z 1-0 na 1-1 (-2 body), proti Betisu z 2-1 na 2-2 (-2 body), proti Espanyolu z 0-0 na 0-1 (-2 body) a proti Atléticu z 2-1 na 2-3 (-3 body). Tuto sérii narušila jen dohrávka na stadionu Raya, kde se Lvi po střídáních vzchopili ze stavu 0-1 na 1-1 (+1 bod).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace