Simeonův plat se výrazně sníží, pokud Atlético neudrží Ligu mistrů

Diego Simeone | Skysports.com

Atlético Madrid drží čtvrté místo v tabulce, které jako poslední zaručuje účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Závěr španělské ligy ale bude ještě hodně zajímavý, Atlético bude čelit přímým konkurentům v boji o umístění a trenér Simeone bude mít co dělat, aby svůj klub udržel ve hře.

V případě, že by Atlético Madrid vypadlo z první čtyřky a nekvalifikovalo se do příštího ročníku Ligy mistrů, bude klub muset přehodnotit smlouvy a na ně vázané platy a bonusy. Netýká se to pouze hráčů, ale zejména trenéra Diega Simeoneho.

Argentinský trenér do Atlética přišel v prosinci 2011 a když v roce 2019 podepisoval nový kontrakt, stal se nejlépe placeným fotbalovým trenérem na světě. Aktuálně platná smlouva vyprší v roce 2024 a nadále zaručuje Simeonovi faraonský plat ve výši 24 milionů eur ročně. Měsíčně si Diego Simeone přijde na 3,33 milionů eur hrubého, ve srovnání s ním je Guardiola s 1,89 miliony a Klopp s 1,49 miliony pouze chudým příbuzným.

Atlético Madrid ovšem hodnotí práci, kterou Diego Simeone v klubu odvádí. Od příchodu chola na lavičku Atlética se klub probojoval k zisku osmi titulů, což je nejvíce v celé historii červenobílých. Zároveň s jeho příchodem skončil také život na houpačce. Klub se v tabulce ustálil, přestal se v Evropě prezentovat pouze v Poháru Intertoto a fanoušci mohli začít sledovat Ligu mistrů i na vlastní oči. S Diego Simeonem Atlético vždy skončilo v první čtyřce španělské ligy a trenér je za to řádně ohodnocen. V této sezóně ale cíl ještě splněn není a pokud si Atlético nezajistí Ligu mistrů, přestane být Simeone nejlépe placeným trenérem.

Fotbalové smlouvy jsou již léta plné zvláštních dodatků a klauzulí. V případě Simeoneho by mohlo být zohledněno to, že trenér se svým týmem nesplnil jeden z primárních cílů a na základě toho mu bude snížen plat. Samotná podmínka ale nevede k porušení smlouvy, ta tedy poběží dál. Umístění na pátém a horším místě v tabulce neznamená, že by měla být smlouva přerušena nebo vypovězena.

Případný neúspěch v La lize by se mohl odrazit také na platech hráčů, protože kvalifikace do Ligy mistrů sama o sobě klubu přináší částku okolo 100 milionů eur. Liga mistrů je výkladní skříní, ve které se chce ukazovat každý. Bez účastí v ní by klub musel zvažovat také prodej některých hráčů a i letní posily by se Atléticu přemlouvaly hned o poznání hůře. Madrid má před sebou poslední čtyři ligová utkání, čtyři finále a osud ve svých rukou.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace