Skupiny smrti pro Barcelonu a Sevillu, snadní soupeř čekají naopak madridský Real a Atlético

Losování základních skupin Ligy Mistrů

Yaya Touré, bývalý skvělý fotbalista Pobřeží Slonoviny, neměl v případě Barcelony a Sevilly příliš šťastnou ruku. A to natolik, že experti předpokládají pouze postup dvou klubů do další fáze Ligy Mistrů. Barcelona narazí v plzeňské skupině na Inter a Bayern, zatímco Sevillu prověří City, Dortmund a Kodaň.

Před rokem UEFA v propagačním videu k ceremoniálu losování základních skupin úplně zapomněla na Real Madrid, který se v krátkém prostřihu vůbec neobjevil. Po triumfu v uplynulém ročníku se ale Bílý balet dočkat ovací ve stoje a před zahájením losu v tureckém Istanbulu vzdala fotbalová asociace Realu řádný hold. Útočník Karim Benzema navíc v průběhu večera společně s Carlem Ancelottim převzali ocenění pro nejlepšího fotbalistu a trenéra Evropy.

Real Madrid se společně s dalšími jednatřiceti kluby popasuje o ušatý pohár také letos, kdy se český fanoušek může těšit i na české zastoupení, díky mistrovské Plzni. Hamit Altintop, bývalý hráč Realu Madrid, a Yaya Touré s minulostí v Barceloně se v Istanbulu postarali o rozdělení klubů do osmi skupin a v případě španělských celků dva kluby odsoudili k utkáním s velmi těžkými a zbývajícím dvěma celkům přiřknuli snadné soupeře.

Atlético Madrid

Atlético je jedním ze dvou týmů, které může být s istanbulským losem velmi spokojeno. Ve skupině B se totiž utká s portugalským šampionem z Porta, který se milionářské soutěže pravidelně účastní a téměř vždy proklouzne do další fáze.

Velmi složitou úlohu bude mít Bayer Leverkusen se Schickem a Hložkem v sestavě. Německý klub navíc do sezóny, ve které se od něj hodně očekává, vstoupilo špatně a po třech prohrách a skóre 1:6 je v tabulce předposlední. Pohárová Evropa je ale zcela jiná soutěž a Leverkusen se bude muset pokusit své soupeře překvapit.

Skupinu B kompletují Bruggy, ale i tento tým by pro trenéra Diega Simeoneho a jeho Atlético měl být snadným soustem. Los colchoneros zůstávají pro španělský tisk jasným favoritem skupiny.

Barcelona

Xaviho svěřenci se při pokusu o postup ze základní skupiny Ligy Mistrů utkají s Bayernem Mnichov, Interem Milán a Viktorií Plzeň. Úlevou pro katalánský klub může být fakt, že pro tentokrát na straně bavorské nebude stát Robert Lewandowski, který od léta obléká právě dres Barcy.

Dvě porážky z minulé sezóny přece jen bolely a jasně ukázaly, že měla Barcelona k naprosté špičce evropského fotbalu ještě daleko. Přišel čas se pomstít, to bude chtít ale i Bayern, který jen těžko zkousl odchod polského útočníka.

Skupinu C doplňuje Inter Milán, tradiční účastník skupinové fáze Ligy mistrů, který se letos vytasí těžkým kalibrem s Lukakem v útoku. Popelkou skupiny a outsiderem, který může jen překvapit pak bude český ligový mistr, Viktorie Plzeň.

Ve skupině C je podle španělských expertů dané jedno postupové místo pro Bayern Mnichov a o druhou příčku by se měla poprat Barcelona s Interem Milán, nicméně fotbal už mnohokrát dokázal, že neexistuje těžkých a lehkých soupeřů.

Real Madrid

Bílý balet potřetí za sebou v základní skupině narazí na Šachtar Donětsk, jehož domácí zápasy se z Kyjeva přesouvají do Varšavy, a vzájemné duely budou velmi zajímavé. Real totiž v posledních letech s Donětskem hraje zápasy jako na houpačce, v loňském ročníku to byla jasná záležitost madridského klubu, ale v roce 2020 si dvě výhry připsal Šachtar.

Přesto je za nejtěžšího soupeře skupiny považováno RB Lipsko. Bundesligový celek začíná být pravidelným účastníkem Ligy Mistrů, ale na kvality evropské špičky ani dalších německých klubů zatím nedosahuje.

Skupinu uzavírá nevyzpytatelný Celtic Glasgow, který by především doma nějaké body soupeřům mohl vzít, obecně se ale s Donětskem a Lipskem bude prát o druhé postupové místo. Suma sumárum, velmi lehká skupina pro úřadujícího šampiona z Madridu.

Sevilla

Skupina G, do které spadla Sevilla, je opravdovou skupinou smrti. Andaluský tým má pramalé šance na postup do další fáze. V cestě mu totiž bude stát Manchester City Pepe Guardioly s hvězdným Haalandem a také bundesligová Borussie Dortmund. Oba týmy jsou pravidelnými účastníky vyřazovacích bojů a zejména Dortmund pravidelně každý rok umí sestavit velmi vyrovnanou a silnou jedenáctku.

O anglickém soupeři Sevilly netřeba mnoho psát, snad jen to, že je i letos podobně jako v jiných letech jedním z kandidátů na celkové vítězství. Skupinu uzavírá Kodaň, která podobně jako Plzeň ve skupině C bude spíše jen do počtu, nicméně mohla by se se Sevillou poprat o třetí místo a účast v jarní fázi Evropské ligy.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace